Valve geeft gratis 100 Steam Deck OLED's weg tijdens The Game Awards

News
donderdag, 07 december 2023 om 9:30
steam deck oledf1701937448
Vannacht worden The Game Awards gehouden, al is het tijdstip niet ideaal voor Nederlandse kijkers. Toch is er wel een goede reden om het live te volgen, want Valve geeft gratis 100 Steam Deck OLED’s weg tijdens de show.
Elk jaar worden er veel verschillende prijzenshows georganiseerd voor games die dat jaar zijn uitgekomen, maar als er eentje wordt gezien als de ‘Oscars van de games’, dan zijn het The Game Awards.
Vannacht is het weer tijd voor de show, die zoals altijd wordt gepresenteerd door organisator Geoff Keighley. En net zoals vorig jaar heeft Valve een mooie verrassing voor kijkers die inschakelen voor de ceremonie. Via Twitter heeft Keighley namelijk aangekondigd dat Valve maar liefst 100 exemplaren van de Steam Deck OLED verloot aan kijkers.
De officiële regels voor de giveaway zijn hier te vinden en ook Nederlandse deelnemers zijn eligible. Wel moet je tot laat opblijven voor The Game Awards. De show gaat namelijk om 01:30 Nederlandse tijd van start op 8 december en duurt tot vijf uur ‘s nachts.

Spannende strijd voor Game of the Year

In 2023 zijn veel topgames uitgekomen, waardoor het lastig is te voorspellen welke game er dit jaar vandoor gaat met de prestigieuze titel ‘Game of the Year’. Waar het vorig jaar namelijk duidelijk was dat het ging tussen Elden Ring en God of War Ragnarok, zijn er dit jaar veel grote kanshebbers. De genomineerden voor de hoofdprijs zijn:
  • Alan Wake 2
  • Baldur’s Gate 3
  • Marvel’s Spider-Man 2
  • Resident Evil 4
  • Super Mario Bros. Wonder
  • The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
Alan Wake 2 en Baldur’s Gate 3 zijn daarnaast de grote favorieten om flink in de prijzen te vallen dit jaar. Beide games zijn namelijk genomineerd voor maar liefst acht categorieën.