Mogelijk toch co-op voor Baldur's Gate 3 op Xbox Series S

News
dinsdag, 29 augustus 2023 om 16:00
baldurs gate 3f1691076360
Baldur’s Gate 3 komt later dit jaar toch nog naar Xbox toe, maar wel met de concessie dat de Series S-versie geen splitscreen co-op heeft. Toch is er nog hoop voor spelers op de Xbox Series S.
Sinds de release op PC wordt Baldur’s Gate 3 met lovende kritieken bedolven en heeft het zich ineens gemengd in de discussie om Game of the Year - en de RPG maakt ook nog eens veel kans. Spelers op de PlayStation 5 kunnen in september ook met de topgame aan de slag, maar Xbox-spelers leken eerst lang geduld te moeten hebben.
Nu komt Baldur’s Gate 3 toch nog dit jaar naar de Xbox Series X en S toe, in plaats van 2024, al is het nog niet precies bekend wanneer. De reden voor de latere release is de problemen die Larian Studios had om splitscreen co-op werkende te krijgen op de Series S. Na overleg met Microsoft heeft de ontwikkelaar besloten om de feature te schrappen uit de Series S-versie. De Xbox Series X-versie heeft wel gewoon co-op.
Ondanks dat de game op release geen co-op zal hebben op de Series S, is er nog wel hoop voor spelers. Via Twitter laat Microsoft namelijk weten dat er nog steeds samengewerkt wordt met Larian om de gewilde feature toch toe te voegen aan de Series S-versie na lancering. Er zijn namelijk veel vragen binnengekomen bij Microsoft over de RPG.

Uitzondering voor Baldur’s Gate 3?

Het schrappen van de feature op de Xbox Series S is wel opvallend. Phil Spencer heeft namelijk gezegd dat er nog steeds een feature parity is voor Xbox Series X- en S-versies. Games zullen dus met dezelfde features moeten verschijnen op beide versies van de consoles, ondanks dat ze van hardware verschillen.
Voor Baldur’s Gate 3 lijkt er nu dus een uitzondering te zijn gemaakt. Dat is ook niet zo vreemd, gezien de enorme populariteit van de game. Het zal voor Microsoft strategischer zijn om de game zo snel mogelijk naar Xbox te krijgen en later proberen om co-op toch toe te voegen aan de Series S-versie.