Baldur’s Gate 3 geeft PS5 release gemak dat PC spelers misten

News
vrijdag, 18 augustus 2023 om 11:30
baldurs gate 3f1603454349
Baldur’s Gate 3 is nu ongeveer twee weken uit op PC en is in die tijd één van de best gewaardeerde games van het jaar geworden. Binnenkort kunnen ook PS5-eiganaren aan de gang met dit D&D-avontuur. Wie op console speelt krijgt zelfs een voordeel dat PC spelers misschien ook graag hadden gehad.
De PC- en PS5-versies van Baldur’s Gate 3 worden als het goed is helemaal gelijkwaardig, zonder verschillen in bijvoorbeeld de content van de game. Je kunt zelfs dezelfde save-file in beide versies gebruiken. Maar er is één ding dat op PS5 anders gaat zijn dan op PC: het downloaden van de game.
Baldur’s Gate 3 mag zich namelijk rekenen tot een steeds groter wordend clubje games dat ruimschoots over de 100 GB in beslag neemt, waardoor de download een aardig tijdje kan duren. Voor PC-spelers was er bovendien geen pre-load, waardoor iedereen die meteen met de game aan de slag wou, hem tegelijk moest downloaden op de dag van release. Steam had het er zelfs even moeilijk mee, terwijl de launcher normaal gesproken de stabiliteit zelve is.

Baldur’s Gate 3 krijgt pre-load op PS5

Maar op PS5 is er wél een pre-load mogelijk. Wie de Digital Deluxe Edition heeft gepre-ordered kan de game vanaf 31 augustus downloaden, zodat hij hopelijk lang en breed klaar is voor de Early Access op 2 september. Pre-loads voor de standaardeditie beginnen op 4 september, waarna de game verschijnt op 6 september.
Het is overigens de bedoeling dat Baldur’s Gate 3 uiteindelijk ook op Xbox Series X verschijnt. Wanneer dat gaat gebeuren en of er een pre-load zal zijn, is niet bekend. Xbox-eigenaren hoeven op 6 september gelukkig niet in de kou te staan, want dat is de releasedatum van Starfield.