Marvel komt eindelijk met een MCU tijdlijn

News
dinsdag, 29 augustus 2023 om 16:30
avengers infinity war review adembenemend 130434 1
Een groot gedeeld universum voor verschillende films is een leuk idee, maar vroeger of later levert het problemen op. Zo zijn er al tijden wat onduidelijkheden over de exacte tijdlijn van het MCU. Maar er is nu dan eindelijk een officiële tijdlijn op komst.
Hoe meer films en series zich dicht op elkaar in hetzelfde universum afspelen, hoe groter de kans op fouten in de continuïteit. Ook MCU-fans lopen soms tegen onduidelijkheden aan. De “acht jaar later” uit Spider-Man: Homecoming is berucht, maar ook daarvoor en daarna waren er al de nodige vraagstukken over de tijdlijn.
Maar Marvel komt dit jaar met antwoorden. Uitgever DK komt op 24 oktober met een boek waarin de hele tijdlijn is uitgelegd. Er is nauw samengewerkt met Marvel Studios, dus de informatie in het boek zou helemaal moeten kloppen.
Het boek beslaat ook echt de hele tijdlijn, van vóór de oerknal to na de Blip. Uiteraard kan het zijn dat de informatie enigszins aan verandering onderhevig is: filmstudio’s laten dit soort boeken meestal niet dicteren wat wel en niet kan gebeuren in een nieuw project. Maar voor nu moet het in ieder geval enige duidelijkheid scheppen.

Tijdlijn niet het enige MCU-boek in aantocht

Overigens is deze tijdlijn niet het enige MCU-boek dat dit najaar verschijnt. De memoire van Ant-Man, die voornamelijk als grap voorkwam in Quantumania, is binnenkort ook te lezen. Daarvan hoeven we waarschijnlijk geen grote onthullingen te verwachten, maar het kan zomaar een interessant detail bevatten.