Geliefde indie-hit Hades komt naar Netflix

News
maandag, 13 november 2023 om 10:30
20210810 hades01f1628629344
Netflix biedt tegenwoordig niet alleen films en series, maar ook games. Bovendien houdt de dienst het niet bij uitsluitend eenvoudige mobile games. Binnenkort kunnen spelers bijvoorbeeld aan de slag met de geliefde game Hades.
Netflix krijgt een steeds sterker game-aanbod. Er staan al allerlei toffe games op de dienst en er is van alles in ontwikkeling, waaronder een grote AAA-titel. In 2024 kun je ook aan de slag met de geliefde game Hades.
Deze game verscheen in 2020, nadat hij twee jaar al in early access te spelen was geweest. In de game probeert Zagreus, de zoon van de Griekse god Hades, te ontsnappen uit de onderwereld. Daarbij krijgt hij hulp van een groot aantal andere goden, in de vorm van bijvoorbeeld nieuwe krachten om af te rekenen met de vijanden op zijn pad.
De game is een roguelike, wat inhoudt dat je wanneer je doodgaat opnieuw moet beginnen, maar dan niet per se precies dezelfde obstakels tegenkomt. Het is een genre dat niet iedereen aanspreekt, maar Hades wist zelfs veel spelers die niet van roguelikes hielden te overtuigen. Via Netflix is hij voor het eerst op een mobiel platform te spelen. Voorlopig is het alleen op iOS, dus Android-gebruikers blijven nog even in de kou staan.

Komt Hades 2 ook naar Netflix?

Vorig jaar werd er ook een vervolg op Hades aangekondigd. Het is niet bekend of dat ook naar Netflix komt, maar het lijkt een logische stap, helemaal als de eerste game een succes is voor Netflix. Er is momenteel nog geen releasedatum voor Hades 2.