‘Call of Duty Modern Warfare 3 campaign heel snel in elkaar gedraaid’

News
vrijdag, 10 november 2023 om 14:00
call of duty modern warfare 3 headerf1692885886
Call of Duty Modern Warfare 3 ligt nu in de winkel. De ontvangst van de campaign is alleen niet heel best. Dat kan komen doordat de game en met name de campaign heel snel gemaakt moest worden, meldt Jason Schreier van Bloomberg.
Er gingen vorig jaar veel geruchten dat er in 2023 geen volwaardige Call of Duty zou komen, maar een DLC-uitbreiding voor Modern Warfare 2. Hoewel Activision ontkent dat dat ooit het geval was, zijn er vrij veel details, zoals het ontbreken van een Platinum Trophy, die erop wijzen dat Modern Warfare 3 ooit als uitbreiding begon. Een nieuw rapport van Bloomberg beweert hetzelfde.
Verschillende ontwikkelaars laten weten dat Modern Warfare 3, in het bijzonder de campaign, in minder dan anderhalf jaar is gemaakt. Normaal gesproken wordt er zo’n drie jaar aan een nieuwe Call of Duty gewerkt (studio’s wisselen elkaar af om jaarlijkse releases te realiseren). De Call of Duty die eigenlijk in 2023 uit had moeten komen werd volgens werknemers van Sledgehammer uitgesteld, waardoor zij het gat moesten vullen.
Wat precies het plan was voor de game was voor sommige ontwikkelaars een paar maanden onduidelijk. Anderen geven aan dat ze meteen te horen kregen dat ze een DLC moesten maken, totdat het plan veel later werd omgegooid. Dat er een “volwaardig” vervolg moest komen op Modern Warfare 2, werd naar verluid pas in de zomer van 2022 besloten, waardoor de campaign in zijn huidige vorm in 16 maanden gemaakt is.

Sledgehammer Games moest flink overwerken voor Modern Warfare 3

De gang van zaken is bij veel medewerkers van Sledgehammer Games niet in goede aarde gevallen. Medewerkers geven aan dat ze in de avonden en in weekenden moesten doorwerken om de game af te krijgen. Veel personeel voelde zich verraden door het bedrijf, aangezien er nadat Call of Duty Vanguard in een korte tijd gemaakt moest worden, was beloofd dat dat niet nog een keer zou gebeuren.