Miyamoto veel langer bezig met Zelda-film dan gedacht

News
vrijdag, 10 november 2023 om 16:30
tears of the kingdomf1683724951
Nintendo gaat The Legend of Zelda verfilmen. Shigeru Miyamoto, de bendenker van de franchise, staat aan het roer. Nu blijkt dat hij al veel langer bezig is met het project dan gedacht.
Toen Nintendo eerder deze week een Zelda-film aankondigde, liet Shigeru Miyamoto weten dat hij al “vele jaren” met producer Avi Arad aan het project werkte. “Vele jaren” is een rekbaar begrip, maar het leek aannemelijk dat gesprekken bijvoorbeeld drie of vier jaar geleden waren begonnen, bijvoorbeeld nadat Miyamoto er vertrouwen in kreeg dat de Mario-film de goede kant op ging. Maar nu is er een concreet getal genoemd: tien jaar.
In een vraag en antwoord-sessie bij de laatste investeerdersbijeenkomst van Nintendo heeft Miyamoto weten dat hij al een decennium werkt aan de Zelda-film. Al die tijd is Avi Arad ook al betrokken. Om een beeld te schetsen: gesprekken over de Zelda-film begonnen een jaar voordat de game die uiteindelijk Breath of the Wild ging heten werd aangekondigd.
Dat de gesprekken al zo lang bezig zijn, is volgens Miyamoto omdat hij en Nintendo geen ondermaats product willen maken. Er is veel tijd voor nodig om iets te maken waarmee Miyamoto tevreden kan zijn. Voor deze film zijn er mensen gevonden die veel tijd in het project wilden steken om te zorgen dat er iets gemaakt kon worden waar Nintendo vertrouwen in heeft.

Zelda-regisseur wilde de baan al jaren

Hoewel Miyamoto en Arad dus al een decennium aan de film hebben besteed, is het de regisseur die er het langst mee bezig is, in ieder geval in zijn gedachten. Al in 2010 gaf Wes Ball aan dat hij graag een Zelda-film zou maken. Die wens gaat nu eindelijk in vervulling.