Waarde Nintendo schiet omhoog door Zelda-film

News
woensdag, 08 november 2023 om 14:30
tears of the kingdomf1683724951
De Mario-film was een groot succes voor Nintendo en wellicht heeft het bedrijf opnieuw een bioscoop-hit in handen. Er is namelijk een Zelda-film aangekondigd. Het effect is meteen merkbaar, want de waarde van Nintendo is flink omhoog geschoten.
De Mario-film is één van de best verdienende films van het jaar en het lijkt erop dat de beurs ook grote dingen verwacht van de Zelda-film. Na de aankondiging van dat project is de waarde van Nintendo-aandelen namelijk meteen enorm omhoog geschoten. Er was op zeker moment een stijging van wel 6,7 procent, veel meer dan een aandeelprijs normaal gesproken in één keer stijgt of daalt.
Nintendo-aandelen waren toen de beurs op dinsdag sloot 6382 yen (39,63 euro) waard. Daarna volgde de aankondiging van de Zelda-film. Toen de beurzen weer opengingen steeg de waarde van een aandel meteen enorm. Op dit moment staat hij op zo’n 6774 yen (42,07 euro). Dit is de hoogste aandeelprijs sinds 2021 en de grootste stijging sinds eind 2020.

Live-action Zelda-film wordt gemaakt met Sony

De nieuwe Zelda-film wordt niet gemaakt met Illumination, zoals de Mario-film, maar met Sony. Bovendien is het geen animatiefilm, maar een live-action project. Een cast is nog niet bekend.
Wel is aangekondigd dat Shigeru Miyamoto als producer optreedt en in die rol wordt bijgestaan door Avi Arad. Hij is vooral bekend als producer van Spider-Man films. De film wordt geregisseerd door Wes Ball, die de Maze Runner-trilogie regisseerde.