Minecraft zegt "nee" tegen NFT’s

News
donderdag, 21 juli 2022 om 15:40
minecraftf1614349457
Er is sinds een tijdje veel te doen om NFT’s. Veel game-uitgevers hebben plannen om deze technologie in games te gaan gebruiken. Maar Mojang, het bedrijf achter Minecraft, wil niets te maken hebben met NFT’s.
Een NFT (Non-Fungible Token) is een eigenschap die gekoppeld kan worden aan een digitaal item om het uniek te maken of te bewijzen dat het echt is. Het concept is al sinds het enige bekendheid heeft controversieel omdat er een kunstmatige schaarste is en veel met de waarde van NFT’s gespeculeerd wordt. Toch hebben uitgevers als Square Enix en Ubisoft allerlei NFT plannen geïntroduceerd.
Maar als het aan Mojang ligt gaat dat nooit gebeuren in Minecraft. Het is voortaan niet toegestaan om NFT’s te koppelen aan bijvoorbeeld Minecraft-skins, of om NFT’s op een andere manier te verwerken in een Minecraft-server. Mojang wil namelijk dat alle spelers dezelfde ervaring hebben, zo vertelt het bedrijf in een blogpost.
Maar eenzelfde ervaring voor alle spelers en kunstmatige schaarste van bepaalde items gaan niet samen. Minecraft wil inclusiviteit in de game en NFT’s creëren exclusiviteit, dus verbiedt Mojang het gebruik van NFT’s. Ook andere blockchain-technologieën worden voorlopig niet gebruikt, al laat Mojang weten in de gaten te houden of er ooit een toepassing is van blockchain die nuttig is voor de game.

Minecraft nog altijd populair

Hoewel Minecraft inmiddels vrij oud is, is de populariteit van de game maar weinig afgenomen. Onlangs werd er nog een nieuwe Minecraft-game uit de doeken gedaan. Ook wordt de game nog vaak gespeeld door content creators. Eén van hen kreeg na zijn veel te vroege overlijden zelfs een eerbetoon in Minecraft.

Populair Nieuws