'Jason Momoa gaat hoofdrol spelen in Minecraft film'

News
dinsdag, 19 april 2022 om 12:00
Het was een tijdje stil rondom de in 2014 aangekondigde live-action Minecraft film, maar het project lijkt nog springlevend. Volgens The Hollywood Reporter is acteur Jason Momoa namelijk in onderhandeling met Warner Bros. voor de hoofdrol in de film.
De Minecraft film werd in 2014 aangekondigd door Marcus ‘Notch’ Persson, het brein achter de populaire game. Sindsdien leek het project niet echt op te schieten. De film zou eerst in 2019 uitkomen, maar werd het jaar daarvoor voor onbepaalde tijd uitgesteld door het vertrek van regisseur Rob McElhenney (It’s Always Sunny in Philadelphia). Uiteindelijk kreeg het project maart 2022 als releasedatum, maar de film werd nogmaals uitgesteld in 2020 wegens de coronapandemie.
Nu dat Jason Momoa in de laatste onderhandelingsfase zit, lijkt het erop dat er eindelijk weer vaart zit in de film. Ook heeft de film een regisseur, namelijk Jared Hess (Napoleon Dynamite). Waar de film over gaat is nog niet bekend.

Minecraft niet de enige gameverfilming

Gameverfilmingen zijn de laatste tijd razend populair. Vrijwel iedere populaire game lijkt tegenwoordig wel verfilmd te worden. Onlangs kwamen natuurlijk Uncharted en Sonic the Hedgehog 2 uit in de bioscoop en binnenkort verschijnen een Resident Evil serie, The Cuphead Show! seizoen 2, een Tekken anime, een Cyberpunk anime en The Witcher spin-off The Witcher: Blood Origin op Netflix.
En daar houdt het niet bij op. Als je het overzicht kwijt bent, is dat met zo’n lange lijst niet gek. Wij hebben daarom alle gameverfilmingen die je de komende jaren kunt verwachten voor je op een rijtje gezet.