Xbox-baas legt uit waarom Call of Duty nog niet op Game Pass staat

News
woensdag, 18 oktober 2023 om 11:00
call of duty modern warfare 3 headerf1692885886
Eind vorige week kreeg Microsoft eindelijk groen licht om Activision Blizzard over te nemen. Velen hadden verwacht, of zelfs gehoopt, dat Call of Duty en andere Activision Blizzard games dan snel naar Game Pass zouden komen. Xbox-baas Phil Spencer legt nu uit waarom dat nog niet is gebeurd.
Xbox zet zijn eigen games graag snel op Game Pass, in de regel zelfs direct wanneer ze uitkomen. Aangezien Call of Duty en de andere franchises van Activision Blizzard nu eigendom zijn van Xbox, zou je misschien denken dat ze nu op de abonnementsdienst zouden staan. Maar Activision Blizzard liet eerder al weten dat we dat pas in 2024 mogen verwachten.
De reden daarvoor is dat het zo lang heeft geduurd om de overname rond te krijgen, zo legt Xbox-baas Phil Spencer uit. De beide bedrijven moesten zo lang wachten op goedkeuring van de overname dat ze niet de gelegenheid hadden om alvast het benodigde werk te doen om de Activision Blizzard catalogus op Game Pass te krijgen. Met de overname van Bethesda was die tijd er wel en daarom konden de titels van die studio snel op de dienst gezet worden.

Wanneer komen Activision Blizzard games naar Game Pass?

Spencer geeft ook aan het eens te zijn met de schatting dat er pas in 2024 Activision Blizzard-titels naar Game Pass komen. Hij zou het geweldig vinden als er eerder een paar titels verschenen. Dat gaat alleen niet gebeuren.
Xbox spelers die graag bij lancering aan de slag willen met Call of Duty Modern Warfare 3 moeten de game dus nog gewoon kopen. Hoe lang het in 2024 nog gaat duren voor er Activision Blizzard games naar Game Pass komen is niet bekend. Waarschijnlijk wil Xbox er alleen niet te lang over doen om het voor elkaar te krijgen.