"The Elder Scrolls 6 details komen pas kort voor release"

News
dinsdag, 24 oktober 2023 om 17:00
elder scrolls vi landscapef1583313378
Het is nog niet al te lang gelden dat Starfield verscheen en pas rond die tijd kwam de ontwikkeling van Elder Scrolls 6">The Elder Scrolls 6 pas goed op gang. Het duurt dan ook wel even voor we de game kunnen spelen. Bovendien hoeven we volgens een voormalig Skyrim-designer ook voorlopig geen nieuws te verwachten.
Hoewel het vijf jaar geleden is dat The Elder Scrolls 6 werd aangekondigd, is de game nog lang niet af. Rond de release van Starfield kwam bijvoorbeeld naar buiten dat Bethesda pas op dat moment echt goed begon aan de nieuwe Elder Scrolls. Maar veel games laten al veel van zich zien voor release.
Dat hoeven we bij The Elder Scrolls 6 alleen niet te verwachten, meent Bruce Nesmith, voormalig lead designer bij Bethesda (via MinnMax). Volgens hem hoeven we niet eerder dan een half jaar voor release nieuwe informatie te verwachten. Er is dus nog een behoorlijke tijd te gaan waarin The Elder Scrolls 6 waarschijnlijk niet meer is dan een logo.
De reden dat concrete informatie over The Elder Scrolls 6 pas zo laat komt is een overtuiging van Todd Howard. Die vindt namelijk dat de game-industrie geen langetermijngeheugen heeft (iets waar Nesmith het mee eens is). Daarom zal Bethesda waarschijnlijk weinig tot niets laten weten over de nieuwe Elder Scrolls, voor hij bijna uitkomt. Bedrijven die eerder over hun games praten werken zich volgens Nesmith alleen maar in de nesten.

Waarom heeft Bethesda The Elder Scrolls zo vroeg aangekondigd

Nesmith denkt zelfs dat Todd Howard de game liever nog niet had aangekondigd. Howard zou dat alleen hebben gedaan om dat fans van de Elder Scrolls-reeks “de hooivorken en fakkels” al ter hand namen om iets te horen over de opvolger van Skyrim.