Xbox wil “respectvol” omgaan met Activision Blizzard-franchises

News
woensdag, 18 oktober 2023 om 14:30
activision blizzard hqf1627465674
In al het gesteggel rondom de overname van Activision Blizzard stond Call of Duty vaak centraal. Maar het bedrijf heeft nog veel meer bekende franchises. Daar wil Xbox respectvol mee omgaan, nu ze eigendom zijn van Microsoft.
Met de overname van Activision Blizzard is Xbox niet alleen eigenaar van Call of Duty geworden, maar ook van bijvoorbeeld Crash Bandicoot, Guitar Hero, Warcraft en Overwatch. De omvang van het portfolio is inspirerend en beangstigend, volgens Xbox-baas Phil Spencer. Hij wil al die franchises zeker niet negeren, maar wil er wel voorzichtig mee zijn.
Met name omdat veel van deze franchises belangrijke herinneringen zijn voor spelers, ook op andere platforms, vindt Spencer dat Xbox een goede bewaarder moet zijn van alles wat het nu in handen heeft. Wat Spencer betreft moet er dan ook volledige inzet en motivatie achter zitten als een oudere franchise weer nieuw leven wordt ingeblazen. Dat moet niet gebeuren om even goede PR te genereren rond een aankondiging, om vervolgens geen goed product af te leveren.
Wat betreft nieuwe games in een oude franchise, wil Spencer in gesprek met de studio’s die onder Xbox vallen. Die moeten een passie hebben om een bepaalde game te maken en dat niet alleen maar doen omdat Xbox er geld aan moet verdienen. Op die manier hoopt Spencer respectvol om te gaan met de franchises van Activision Blizzard.

Welke Activision Blizzard franchises komen terug?

Het is momenteel niet bekend welke Activision Blizzard-franchises mogelijk terugkeren. Bobby Kotick liet onlangs doorschemeren dat er misschien iets aan de horizon is voor Guitar Hero. Phil Spencer zou wel iets voelen voor oudere titels als Hexen, Zork en King’s Quest.