Nieuwe Indiana Jones game komt niet uit op de PlayStation 5

News
vrijdag, 23 juni 2023 om 13:30
indiana jones headerf1687518035
Indiana Jones schittert niet alleen in een nieuwe film, er wordt ook een game over de avonturier gemaakt. Maar nu blijkt dat de game een Xbox-exclusive wordt en dus niet uitkomt op de PlayStation 5.
Donderdag is de rechtszaak tussen de Federal Trade Commission en Microsoft begonnen, met als onderwerp de overname van Activision Blizzard. De FTC vreest dat Microsoft de games van de Amerikaanse uitgever exclusief zal maken voor Xbox en PC en neemt daar Bethesda als het grote voorbeeld voor.
Na de overname van Bethesda zijn Starfield en Redfall namelijk exclusief gemaakt voor Xbox en PC, terwijl de games oorspronkelijk ook waren gepland voor de PlayStation 5. Maar daar blijft het niet bij, zo blijkt uit de eerste dag van de hoorzitting. Dat meldt VGC.
Zo werd Pete Hines ondervraagd over de release van Indiana Jones. De topman bevestigde dat Bethesda een overeenkomst had gesloten met Disney om ‘een Indiana Jones game voor meerdere consoles’ te maken. Bethesda heeft alleen na de overname de deal aangepast. Hines heeft bevestigd dat Indiana Jones nu exclusief uitkomt voor Xbox en PC, met een day one release op Game Pass.

Een actievolle Indiana Jones game?

De Indiana Jones game werd officieel aangekondigd in januari 2021. De game wordt gemaakt door MachineGames, de ontwikkelaar achter de moderne Wolfenstein titels. De studio heeft dus veel ervaring met first person shooters, maar het is nog onbekend wat voor soort game Indiana Jones wordt. Sinds de aankondiging zijn er weinig details gedeeld over het project.

Populair Nieuws