Eerste publieke iOS 17 beta nu beschikbaar

News
donderdag, 13 juli 2023 om 10:00
20220920 iphone 14 pro 6f1663700070
We moeten nog even wachten op de iPhone 15, maar er is geen geduld meer nodig om alvast wat nieuwe features te proberen. iOS 17 is nu namelijk beschikbaar als bèta. Ontwikkelaars hebben al toegang gehad en nu kan ook het publiek met de nieuwe software aan de gang.
Sinds de onthulling tijdens WWDC hebben ontwikkelaars al drie bèta-versies kunnen gebruiken. Nu is de eerste publieke bèta ook beschikbaar, die dezelfde featurtes beschikbaar stelt als de derde bèta voor ontwikkelaars. Als je ingeschreven staat voor Apple’s bèta-programma kun je iOS 17 nu downloaden via het software update menu op je iPhone.
Een grote nieuwe feature die je in iOS 17 kunt gebruiken is StandBy. Met deze nieuwe functie kan je iPhone allerlei informatie weergeven wanneer je hem verder niet gebruikt. Denk daarbij aan de tijd, notificaties en widgets voor bijvoorbeeld het weer of het bedienen van smart home apparaten.
De nieuwe versie van iOS maakt het ook makkelijker om contactinformatie te delen. Dat werkt nu namelijk als AirDrop. Ook kun je nog meer in één opslag zien door wie je gebeld wordt, want in iOS 17 kun je een zogenaamde poster voor jezelf instellen die wordt getoond wanneer je iemand belt.

Wanneer is de release van iOS 17?

Als je al die features wil gebruiken is dat wel enigszins op eigen risico, want de bèta is meestal niet zo stabiel als een uiteindelijke release. Op de eerste volwaardige release moet je nog een ruime twee maanden wachten, want die verschijnt meestal tegelijk met de iPhone. De iPhone 15 verschijnt naar verwachting medio september.