'Microsoft wil nu ook Japanse uitgevers overnemen'

News
donderdag, 29 september 2022 om 15:45
f817aa8c 02c1 4ba9 84a8 20d357d52939f1605600404
Het is nog maar de vraag of de overname van Activision Blizzard door kan gaan, maar Microsoft is ondertussen al bezig met andere aankopen. Naar verluidt wil het bedrijf namelijk ook Japanse uitgevers overnemen.
De laatste twee jaar is er een flinke overname-oorlog gaande in de game-industrie. Sinds Microsoft de uitgevers Bethesda en Zenimax heeft overgenomen, proberen Sony en het Amerikaanse bedrijf elkaar constant af te troeven. Zo heeft Sony ondertussen al meerdere ontwikkelaars aan de PlayStation-familie toegevoegd - waaronder Bungie - en is Microsoft bezig met de overname van Activision Blizzard.
Dat laatste moet alleen eerst goedgekeurd worden door verschillende waakhonden, want de vrees bestaat dat Microsoft een te groot gedeelte van de game-industrie in handen krijgt. Dat weerhoudt het bedrijf er alleen niet van om te kijken welke mogelijkheden er nog meer zijn.
Volgens journalist Imran Khan is Microsoft namelijk bezig met gesprekken om Japanse uitgevers over te nemen. Dat zegt Khan in de laatste Giant Bombcast.

“Ze hebben gepraat met grote Japanse uitgevers over overnames. Ik kan niet zeggen hoe ver die gesprekken zijn gekomen. Dat is niet iets waar veel mensen van op de hoogte zijn en ik zeker niet. Maar ze hebben wel gepraat en er is erg duidelijk interesse is een aantal grote Japanse uitgevers.”

Japan grote mogelijkheid voor Microsoft

Dat Microsoft het vizier op Japan heeft gezet is niet zo vreemd. Al sinds de lancering van de eerste Xbox doet de console het namelijk niet goed in het land. Met de Xbox One waren de verkopen al helemaal dramatisch, maar met de Xbox Series consoles gaat het nu wel beter in het land van de Rijzende Zon.
Met een overname van een Japanse uitgever zou Microsoft een grotere push kunnen maken in het land. De mogelijkheid om nieuwe spelers aan te trekken is immers een stuk groter dan in bijvoorbeeld de Verenigde Staten, waar Xbox al een stuk populairder is. Of er daadwerkelijk een overname gaat komen, dat zal waarschijnlijk ook afhangen van de overname van Activision Blizzard.