F1 GP Singapore tijdschema wijkt niet veel af ondanks tijdsverschil

News
donderdag, 29 september 2022 om 15:00
si202203110473 newsf1649344921
Na een paar weken wachten is het aankomend weekend weer tijd voor de volgende race: de F1 GP van Singapore. Het raceweekend heeft een gunstig tijdschema voor Europeanen, ondanks een flink tijdsverschil.
Door het annuleren van de Grand Prix van Rusland, hebben fans opvallend lang moeten wachten tot de volgende race in de Formule 1. Gelukkig gaat het seizoen aankomend weekend weer verder, in de straten van Singapore.
Toen de GP van Singapore weer terugkwam op de kalender in 2008, was het een unicum voor de sport. Het was namelijk de allereerste Grand Prix die in de avond werd verreden, met felle lampen over het hele circuit om alles goed zichtbaar te houden voor de coureurs. In de jaren erna zijn er steeds meer races in het donker bijgekomen en in 2023 zijn het er zelfs zes, met de toevoeging van de Grand Prix van Las Vegas.
Omdat de race in Singapore ‘s avonds wordt georganiseerd, blijft het een hele raceweekend gunstig voor fans in Europa. Ondanks het tijdsverschil wijkt het tijdschema namelijk bijna niet af in vergelijking met een Europese race. Zo ziet de planning eruit voor komend weekend.

GP Singapore lastig te voorspellen

Ondanks dat Max Verstappen alle races na de zomerstop overtuigend heeft gewonnen, wordt de race in Singapore mogelijk een uitdaging voor de Nederlander. Het Marina Bay Street Circuit is namelijk een baan met enorm veel bochten en weinig rechte stukken, waardoor de kracht van de RB18 minder tot zijn recht komt.
Anderzijds is het wel een behoorlijk hobbelig circuit, wat weer een voordeel is voor het team van Red Bull Racing. De auto van Verstappen en Sergio Perez is namelijk hoger ten opzichte van Mercedes en Ferrari, waardoor de onderkant van de auto niet over de hobbels zal schrapen. Als Verstappen de race weet te winnen, dan is hij bovendien goed op weg om twee indrukwekkende records te breken.