Microsoft wil Call of Duty contract met Sony

News
dinsdag, 06 december 2022 om 15:00
call of duty ghostf1643362060
Het is weer zover, er zijn weer uitspraken gedaan over de toekomst van Call of Duty op PlayStation. Eerder kwam al naar buiten dat Microsoft de games graag 10 jaar naar PlayStation brengt. Nu bevestigd de CEO van het bedrijf dat het dat contractueel vast wil leggen.
Sinds Microsoft heeft aangekondigd Activision Blizzard over te willen nemen is het hommeles rondom Call of Duty. Sony is bang dat de franchise na de overname niet meer op PlayStation-consoles zal verschijnen. Microsoft beweert dat het dat niet van plan is, maar dat is niet genoeg zekerheid voor Sony.
Onlangs kwam al naar buiten dat Microsoft Sony had aangeboden om Call of Duty nog 10 jaar op PlayStation te houden. Details over dat aanbod waren alleen schaars. Microsoft CEO Brad Smith schrijft in The Wall Street Journal dat er een contract ligt voor dit voorstel.
Sterker nog, Smith laat weten dat Microsoft bereid is hetzelfde aan te bieden aan andere platforms. Het bedrijf staat er zelfs voor open dat marktwaakhonden kunnen afdwingen dat Microsoft zich aan de deal houdt. Het moge duidelijk zijn dat Microsoft serieus was toen het zei dat het bereid was concessies te doen in de Activision Blizzard deal.

Komt Call of Duty voorlopig naar PlayStation?

Het is niet bekend hoe Sony tegen het voorstel van een contract voor tien jaar aankijkt. Microsoft heeft eerder beweerd dat het niet de bedoeling is dat de franchise naar minder platformen komt, maar juist naar meer. Dat is alleen niet redelijk om contractueel vast te leggen.

Populair Nieuws