The Witcher game gaat er mee stoppen

News
dinsdag, 06 december 2022 om 16:30
the witcher 3 geralt sirensf1618586658
De populariteit van The Witcher kan niet worden onderschat. Met name onder gamers is de reeks populair dankzij de geliefde games van CD Projekt RED. Maar helaas trekt de ontwikkelaar de stekker uit één van die games.
Veel games kennen hier en daar een minigame. Soms wordt een minigame alleen buitengewoon populair. Dat gebeurde ook met Gwent, een kaartspel dat in The Witcher 3 gespeeld kon worden en later een los speelbare game werd.
Gwent krijgt nog geregeld updates met nieuwe kaarten en aanpassingen aan de balans, maar daar gaat CD Projekt RED in de loop van 2023 mee stoppen. In de loop van dat jaar worden er nog 72 kaarten toegevoegd, maar in september 2023 haalt de ontwikkelaar de handen er vanaf. Wat er daarna gebeurt is opvallend te noemen.

Gwent komt in handen van spelers

Want elke verandering in game balans na september 2023 wordt democratisch besloten door spelers. Ze kunnen zelf veranderingen voorstellen en op voorgestelde aanpassingen stemmen. Zo wil CD Projekt RED Gwent vrijwel eindeloos in stand houden terwijl er intern maar een klein team voor nodig is.
Hoe dat in de praktijk gaat uitpakken is nog maar de vraag. Spelers kunnen natuurlijk bewust rare veranderingen doorvoeren en daar stemmen voor werven. Mocht het op een gegeven moment onhoudbaar worden, dan is er ook een gloednieuwe single-player Gwent game, die dit systeem niet gaat hanteren.