Microsoft wil concessies doen voor Activision Blizzard-overname

News
woensdag, 30 november 2022 om 13:00
microsoftgaming118 1920x10801f1674820425
De overname van Activision Blizzard door Microsoft blijft een onzekere zaak. Daardoor wil Microsoft nu concessies doen om de deal door te laten gaan.
De deal tussen Microsoft en Activision Blizzard wordt momenteel onderzocht door de Europese Commissie. De deadline om een formele lijst op te stellen met tegenargumenten voor de overname is in januari. Om dat voor te zijn wil Microsoft nu met concessies gaan komen, dat meldt Reuters.
De concessie die Microsoft met name wil maken is een deal met Sony, om ervoor te zorgen dat de Call of Duty voor op z’n minst de komende 10 jaar naar de PlayStation consoles komen. Dat melden bronnen van de publicatie. Volgens Stephane Dionnet, een partner bij advocatenbureau McDermott Will & Emery, kunnen de concessies effect hebben op de besluitvoering.

“Uiteindelijk zou een dergelijke stap een vroegtijdige goedkeuring door de Europese Commissie kunnen opleveren en vervolgens door de partijen kunnen worden gebruikt voor andere antitrustinstanties.”

Meer problemen voor Microsoft

Volgens Dionnet valt het alleen nog te bezien of de concessie genoeg is om de Europese Commissie over de streep te trekken, laat staan de andere instanties die onderzoek doen naar de overname - met name de Amerikaanse Federal Trade Commission en het Britse CMA.
Vorige week kwam nog een gerucht naar buiten dat de FTC zelfs van plan is om een rechtszaak aan te spannen tegen Microsoft. Daarmee wil de overheidsorgaan voorkomen dat de overname van Activision Blizzard doorgaat. Microsoft heeft dus nog veel obstakels in de weg liggen om de deal er eindelijk doorheen te krijgen.

Populair Nieuws