Apple lost probleem met iPhone 14 camera snel op

News
vrijdag, 23 september 2022 om 10:00
iphone 14 prof1672917626
De iPhone 14 is sinds kort op de markt en komt met een verbeterde camera (op de Pro-modellen). Die had alleen bij lancering wat problemen, iets waar veel gebruikers over klaagden. Apple lost die problemen nu sneller op dan verwacht.
Nieuwe hardware wil nog wel eens wat kinderziektes hebben, maar die zijn meestal gelukkig niet al te zorgwekkend. Dat was met de iPhone 14 Pro wel even anders. Wanneer je de camera gebruikte via een third party app, zoals WhatsApp of Instagram, begon hij flink te trillen.
Dat zorgde natuurlijk dat je foto’s wazig werden, maar het grotere probleem was het zorgwekkende geluid dat de camera maakte terwijl hij in zijn behuizing heen een weer trilde. Veel gebruikers vreesden dan ook dat pogingen om foto’s te maken via third party apps vrij snel zouden leiden tot een kapotte camera. Apple beloofde een oplossing in de week van 26 september.
Maar Apple heeft de oplossing een stuk sneller gevonden dan verwacht. iOS 16.0.2 is nu beschikbaar en de grote verandering is dat de camera als het goed is niet meer trilt. Dezelfde update verhelpt ook wat andere problemen, zoals een zwart scherm tijdens het configureren van je iPhone.

Welke iPhone 14 modellen zijn er?

De iPhone 14 is sinds kort verkrijgbaar, maar niet iedereen is even te spreken over de line-up. Grote verbeteringen krijg je eigenlijk alleen in de Pro en Pro Max-modellen. De gewone modellen zijn nauwelijks verbeterd ten opzichte van de iPhone 13, terwijl ze toch een stuk duurder zijn geworden.

Populair Nieuws