Microsoft vindt nieuwe aanklacht van gamers 'ongeloofwaardig'

News
vrijdag, 14 april 2023 om 12:00
call of duty modern warfare 2 2022f1660316926
De groep gamers die de deal tussen Microsoft en Activision Blizzard willen stoppen, heeft een nieuwe aanklacht ingediend bij de rechtbank. Volgens Microsoft is de aanklacht alleen ongeloofwaardig.
Niet alleen Sony wil ervoor zorgen dat de overname van Activision Blizzard niet doorgaat, een groep gamers is ook bezig om een stokje te steken voor de deal. Dat is tot nu toe alleen nog niet heel succesvol gebleken. De eerste aanklacht werd door de rechter afgewezen, omdat de klacht ‘niet aannemelijk’ was.
Wel heeft de groep de mogelijkheid gekregen om nieuw bewijsmateriaal aan te leveren en dat is eerder deze week gebeurd. Dat is met hulp van Sony, dat documenten heeft aangeleverd om de aanklacht verder te onderbouwen.
Microsoft heeft gereageerd op de nieuwe aanklacht, zo meldt Reuters. Een woordvoerder van de Amerikaanse uitgever laat weten dat de aangepaste aanklacht ‘niet-onderbouwde en ongeloofwaardige claims maakt over de effecten van de deal op de competitie’. Volgens Microsoft zal de overname ervoor zorgen dat er ‘meer games naar het publiek worden gebracht’.

Opvallende claims in de aanklacht

In het nieuwe document van de groep gamers worden een aantal opvallende claims gemaakt om de rechter te overtuigen. Zo stelt de groep dat in de Verenigde Staten er ‘grofweg een 50 procent marktaandeel’ is voor PlayStation en Xbox. Volgens ‘publiek beschikbare informatie’ zou Microsoft 15 procent van het marktaandeel van verkochte games in Noord-Amerika hebben, ten opzichte van 12 procent voor Sony.
Daarnaast staat er in de aanklacht dat Microsoft 60 tot 68 procent van de markt voor ‘Multi-Game Content Library Subscription services’ in handen heeft met Xbox Game Pass. Volgens cijfers van Microsoft en Sony zelf zijn er alleen 46,4 miljoen PS Plus-abonnees en 29 miljoen Game Pass-abonnees.

Populair Nieuws