Microsoft vertrouwt erop dat Bing AI nu langere gesprekken aankan

News
donderdag, 09 maart 2023 om 16:30
microsoft edge logof1675850491
De eerste dagen waren niet bepaald makkelijk voor Bing AI. Het liep zelfs zo erg uit de hand, dat er een restrictie kwam. Maar Microsoft vertrouwt erop dat de chatbot nu weer langere gesprekken aankan.
Sinds de komst van ChatGPT zijn chatbots die aangestuurd worden door kunstmatige intelligentie zeer populair. Maar het is ook duidelijk dat er achter de schermen veel moet gebeuren om de AI aan te sturen. Zo kondigde Google nogal overhaast Bard aan, dat tijdens de presentatie meteen een verkeerd antwoord gaf. Dat kwam de waarde van het bedrijf niet ten goede.
Maar zelfs Bing AI, dat gedreven wordt door dezelfde kracht achter ChatGPT, is niet foutloos. Sterker nog, tijdens de eerste dagen kreeg de chatbot bijna een existentiële crisis. Het ging in discussie met gebruikers, vroeg zich af waarom het bestond en was ervan overtuigd dat het nog 2022 was. Als reactie besloot Microsoft om gesprekken te beperken tot maximaal vijf vragen.
De Amerikaanse techgigant heeft nu hard gewerkt aan de software van Bing AI en het vertrouwen in de chatbot is weer een beetje hersteld. Dusdanig genoeg, dat Microsoft gebruikers nu tien vragen in één gesprek kunnen stellen en maximaal 120 vragen per dag. Dat meldt Yusuf Mehdi, de Consumer Chief Marketing Officer van Microsoft, op Twitter.

Nieuwe concurrentie voor Bing AI

Microsoft heeft er ook baat bij om de problemen zo snel mogelijk op te lossen. Binnenkort komt Google immers met de volledige release van Bard en beide bedrijven krijgen er ook nieuwe concurrentie bij.
Snapchat heeft namelijk een eigen chatbot aangekondigd, die werkt in het chatsysteem van de app zelf. Momenteel is de zogeheten ‘My AI’ alleen te gebruiken voor Snapchat Plus-abonnees, maar later moet de functie voor alle gebruikers beschikbaar worden.