Phil Spencer toont nieuwe Xbox hardware

News
dinsdag, 11 oktober 2022 om 11:00
xbox series x xbox series sf1628074558
Meer dan ooit is het maar de vraag of iedereen de console die hij graag wil hebben heeft kunnen bemachtigen. De huidige generaties is vaak moeilijk te vinden, maar er gaan geruchten dat Sony en Microsoft al bezig zijn met nog meer nieuwe hardware. Phil Spencer lijkt nu zelfs een nieuw staaltje technologie van Xbox te hebben getoond.
Op Twitter deelde Xbox-baas Phil Spencer een foto om het 25-jarig bestaan van Fallout te vieren. Maar de aandacht ging snel een andere kant op toen fans een mysterieus apparaatje zagen staan op Spencers bovenste plank, rechts van een Xbox controller. Fans vermoedden direct dat het een nieuw stukje Xbox hardware is en het officiële Xbox Twitter-account hint daar ook naar in een antwoord op Spencers Tweet.
De vraag is nu wat voor hardware dit is. Qua design lijkt het apparaat goed te passen bij een Xbox Series S, waardoor veel mensen denken dat dit een accessoire voor de budget-console is. Er wordt bijvoorbeeld gedacht aan een externe disc drive voor de console, iets waar al even geruchten over gingen.
Dat zou zeker mogelijk zijn: een disc drive heeft zo zijn voordelen, zoals het kunnen kopen en spelen van tweedehands games. Een externe disc drive zou een tegemoetkoming kunnen zijn voor mensen die een Series S hebben, maar toch niet helemaal blij zijn met het all digital concept van de console. Naar verluidt werkt Sony aan iets vergelijkbaars.

Gaat deze hardware de Xbox Series X vervangen?

Een andere mogelijkheid waar aan gedacht wordt, is dat dit nieuwe apparaat een cloud gaming apparaat is. Microsoft bevestigde eerder dit jaar te werken aan een apparaat genaamd Keystone, waarmee je makkelijk op een tv of monitor van Xbox Cloud Gaming gebruik kunt maken. Destijds leek Xbox alleen te suggereren dat Keystone voorlopig nog niet klaar was.