Microsoft heeft grote plannen met Game Pass en Xbox Cloud Gaming

News
donderdag, 09 juni 2022 om 18:30
pc game pass gamesf1648052750
Het is geen geheim dat Game Pass en Cloud Gaming dé focus is voor Microsoft op de lange termijn. Dat heeft de Amerikaanse techgigant nu nog duidelijker gemaakt.
De E3 gaat dit jaar niet door, maar dat betekent niet dat we deze weken geen grote aankondigingen kunnen verwachten. Donderdagavond is het namelijk tijd voor de Summer Game Fest en Microsoft en Bethesda hebben zondag een grote showcase gepland staan. Tijdens de presentatie zal Microsoft de sluier lichten van de line-up aan games die in de nabije toekomst zullen verschijnen voor Xbox en PC.
Natuurlijk zullen de nieuwe games van de uitgever ook direct bij lancering te spelen zijn via de Game Pass. MIcrosoft gaat ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen de titels kunnen spelen, zelfs als je geen PC of Xbox console in huis hebt staan.
Voorafgaand aan de showcase heeft de uitgever namelijk bekendgemaakt dat de Xbox-app komt naar smart TV's van Samsung. Daardoor kan je Game Pass games direct op je TV spelen, zonder tussenkomt van een PC of console. Het enige wat je nodig hebt is een draadloze controller. Zelfs een PS5 DualSense controller volstaat!

Meer opties voor gamers

Game Pass games spelen via de Xbox-app gaat via streaming, dezelfde technologie die Microsoft gebruikt voor Xbox Cloud Gaming. In Nederland kunnen we al even gebruikmaken van deze technologie, maar de ondersteuning komt nu ook naar andere landen. Vanaf nu kunnen ook spelers in Argentinië en Nieuw-Zeeland de dienst gebruiken.
Naast de focus op Game Pass en Cloud Gaming komt Microsoft ook met meer opties voor gamen op Windows 11. Met een nieuwe HDR calibration app kan je de kleuren aanpassen en accurater maken als je een HDR-scherm gebruikt en gaan er geavanceerde opties komen voor games die je in windowed-mode speelt. Ook zal er een controller bar komen, zodat je games kan starten en Xbox Cloud Gaming kan starten zonder muis en toetsenbord.