Verstappen blijft positief, ondanks uitvalbeurt: "Ik heb vertrouwen in de auto"

News
dinsdag, 26 maart 2024 om 7:00
max verstappen gp australie 2024f1711384741
Na technische problemen in Australië in 2022 was het afgelopen weekend weer raak voor Max Verstappen. Maar de drievoudig wereldkampioen kijkt alweer positief uit naar het volgende raceweekend en blijft vertrouwen houden in de RB20.
Het was een beeld dat we al een lange tijd niet meer hadden gezien: Max Verstappen die met een rokende auto vroegtijdig een einde moest maken aan een Grand Prix. Maar in plaats van een brandende motor precies twee seizoenen geleden in Melbourne, was het afgelopen zondag een remklauw die vast bleef zitten. Als gevolg daarvan werd het onderdeel in twee rondes tijd veels te heet, totdat de boel in brand vloog en de band explodeerde.
Het is nu de vraag of dit een probleem is dat vaker zal opduiken tijdens een raceweekend. Red Bull Racing is dit seizoen namelijk overgestapt van leverancier van remschijven. Het is een probleem waar Verstappen in ieder geval niet aan blijft denken. De Nederlander heeft namelijk vertrouwen in de auto, zo vertelt hij aan de pers in Australië, waaronder The Race.

“Ik weet dat ik vertrouwen heb in de auto. Ik voel me goed, vooral zaterdag denk ik. We hadden niet op pole moeten staan, maar de rondes die we reden waren echt goed. Ik wil dus weer gewoon een goed weekend hebben en me goed voelen met de auto.”

Upgrades in Japan?

Het eerstvolgende raceweekend is in Japan, op het Suzuka International Circuit, één van de favoriete circuits van Verstappen. Er gaat al een lange tijd een gerucht dat Red Bull Racing tijdens dat weekend komt met de volledige upgrade voor de RB20, zoals hij eigenlijk aan het begin van het seizoen was bedoeld.
Of de auto inderdaad op de schop gaat voor Japan, daar maakt Verstappen weinig woorden over vuil. De drievoudig wereldkampioen laat grappend maar één hint vallen: “De kleur zal hetzelfde zijn.”=