Is er een Nintendo Switch Pro op komst?

News
dinsdag, 25 augustus 2020 om 8:30
nintendo switch xgnf1671722238
Waar momenteel veel nieuws rondom de PS5 en Xbox Series X voorbij komt, is er nog een derde partij die zoals het lijkt stilletjes aan een upgrade werkt. Volgens geruchten is Nintendo namelijk bezig met een Nintendo Switch Pro versie van haar console.
Het gerucht duikt op via Economic Daily. De Chinese krant heeft van iemand die verantwoordelijk is voor de distributie van de console vernomen dat er begin volgend jaar een nieuw model van de Nintendo Switch uit moet komen. Het nieuwe model belooft volgen het gerucht krachtigere hardware te hebben en meer interactief te worden dan de huidige modellen van de console van Nintendo.
Daarnaast zou het scherm van de console een stuk beter worden. De onderdelen van de vermoedelijke Pro versie van de Nintendo Switch zoals het Flash geheugen en de Joy Con controllers zouden van verschillende fabrikanten af komen. Of er daadwerkelijk een Nintendo Switch upgrade komt, is nog even afwachten. Nintendo heeft momenteel nog niets bevestigd over een vernieuwd model van haar console.

Eerder al Nintendo Switch Pro geruchten

Eerder al doken er geruchten op rondom een mogelijk sterkere variant van de Nintendo Switch. In januari meldde Digitimes nog dat er ergens in 2020 een nieuwe Switch versie zou komen. Dat lijkt nu niet te gebeuren, maar het zou dus kunnen dat deze geruchten het over hetzelfde model hebben.
Nintendo weet goed hoe ze dingen stil moet houden tot aan het laatste moment. Dit zien we bijvoorbeeld terug tijdens de vele Nintendo Direct uitzendingen die op het laatste moment aangekondigd worden of zelf ineens verschijnen zonder aankondiging. De kans is dan ook aanwezig dat een aankondiging als die voor een nieuwe Switch ineens uit de lucht komt vallen.