Apple verwijdert Fortnite uit de App Store, Epic slaat terug

  Nadat Epic Games eerder een eigen betalingssysteem aan Fortnite toevoegde, heeft Apple de game uit de App Store verwijderd.

  Eerder vandaag meldde Epic Games dat ze een aparte betaaloptie aan Fortnite toegevoegd hadden om V-Bucks te kopen. Daarbij daagde Epic Games direct Apple en Google uit om een ingezette prijsverlaging voor V-Bucks te volgen. Indirect probeerde Epic daarmee de afdracht van 30% die Apple en Google rekenen te ondergraven.

  Het duurde niet lang, want enkele uren later heeft Apple gereageerd, maar niet zoals Epic Games gehoopt had: Apple heeft Fortnite uit de App Store verwijderd.

  Apple heeft de verwijdering toegelicht aan The Verge en verklaart tot actie over gegaan te zijn omdat Fortnite met de actie doelbewust de App Store richtlijnen heeft overtreden door een eigen betalingssysteem in te voeren.

  Vandaag heeft Epic Games helaas de stap genomen om de App Store richtlijnen te overtreden die voor iedere ontwikkelaar gelden en bedoeld zijn om gebruikers van de Store veilig te houden. Als resultaat daarvan is de Fortnite app verwijderd uit de Store. Epic had een methode toegevoegd aan haar app die niet gereviewed of goedgekeurd was door Apple, met de doelbewuste intentie om de App Store richtlijnen te overtreden.

  Epic heeft al meer dan 10 jaar apps in de App Store gehad en heeft geprofiteerd van het App Store ecosysteem, waaronder de bijbehorende tools, testfaciliteiten en distributie die Apple aan alle developers ter beschikking stelt. Epic is akkoord gegaan met de App Store terms and guidelines. Helaas heeft Epic nu geprobeerd een speciale regeling te treffen, maar dat ontslaat hen niet van de noodzaak om aan de App Store richtlijnen te blijven voldoen, zodat deze voor iedereen gelijke kansen biedt en zorgt dat de App Store een veilige plek blijft voor gebruikers. Wij zullen samenwerken met Epic Games in een poging om de problemen op te lossen en het mogelijk te maken dat Fortnite weer terug kan keren in de App Store.

  Apple in gesprek met The Verge.

  Fortnite uit de App Store verwijderd, maar werkt nog wel

  Hoewel Fortnite dus voorlopig uit de App Store verwijderd is, hoeven diegenen die de app al gedownload hebben zich nog geen zorgen te maken. Fortnite werkt voorlopig nog gewoon op Apple devices. Het is zelfs nog mogelijk om V-Bucks aan te kopen, ook via de Apple Store. Echter, nieuwe gebruikers zullen voorlopig Fortnite niet kunnen downloaden, totdat Epic Games en Apple hun conflict uitgesproken hebben.

  Inmiddels heeft ook Epic Games weer gereageerd: zij spannen een rechtszaak aan tegen Apple. Dit wordt ongetwijfeld vervolgd.

  Dit bericht is origineel gepubliceerd op 13 augustus 2020.

  Fortnite

  Verkijgbaar vanaf 25 july 2017

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.