Apple verwijdert Fortnite uit de App Store, Epic slaat terug

News
vrijdag, 14 augustus 2020 om 7:00
epic direct pay apple app storef1597348598
Nadat Epic Games eerder een eigen betalingssysteem aan Fortnite toevoegde, heeft Apple de game uit de App Store verwijderd.
Eerder vandaag meldde Epic Games dat ze een aparte betaaloptie aan Fortnite toegevoegd hadden om V-Bucks te kopen. Daarbij daagde Epic Games direct Apple en Google uit om een ingezette prijsverlaging voor V-Bucks te volgen. Indirect probeerde Epic daarmee de afdracht van 30% die Apple en Google rekenen te ondergraven.

Het duurde niet lang, want enkele uren later heeft Apple gereageerd, maar niet zoals Epic Games gehoopt had: Apple heeft Fortnite uit de App Store verwijderd.

Apple heeft de verwijdering toegelicht aan The Verge en verklaart tot actie over gegaan te zijn omdat Fortnite met de actie doelbewust de App Store richtlijnen heeft overtreden door een eigen betalingssysteem in te voeren.

Fortnite uit de App Store verwijderd, maar werkt nog wel

Hoewel Fortnite dus voorlopig uit de App Store verwijderd is, hoeven diegenen die de app al gedownload hebben zich nog geen zorgen te maken. Fortnite werkt voorlopig nog gewoon op Apple devices. Het is zelfs nog mogelijk om V-Bucks aan te kopen, ook via de Apple Store. Echter, nieuwe gebruikers zullen voorlopig Fortnite niet kunnen downloaden, totdat Epic Games en Apple hun conflict uitgesproken hebben.
Inmiddels heeft ook Epic Games weer gereageerd: zij spannen een rechtszaak aan tegen Apple. Dit wordt ongetwijfeld vervolgd.
Dit bericht is origineel gepubliceerd op 13 augustus 2020.

Populair Nieuws