Microsoft sluit Call of Duty deal met Nintendo

News
woensdag, 07 december 2022 om 10:00
call of duty modern warfare 2 ghostf1677578436
Microsoft wil niet dat Call of Duty een Xbox exclusive wordt als de overname van Activision Blizzard doorgaat. Maar Sony kan dat maar moeilijk geloven en maakt flink bezwaar tegen de overname. Nu heeft Microsoft een nieuwe manier gevonden om bewijzen dat het bedrijf niet liegt over haar intenties: er is een deal gesloten met Nintendo.
Sony maakt zich erg druk om de mogelijkheid dat Call of Duty, één van de best verkopende game-franchises een Xbox exclusive wordt. Microsoft heeft meermaals herhaald dat dat niet de bedoeling is en zelfs financieel niet kan. Het bedrijf ziet zelfs graag dat de franchise naar meer platforms komt dan ooit tevoren.
Nu voegt Microsoft de daad bij het woord door een deal te sluiten met Nintendo. Xbox-baas Phil Spencer laat via Twitter weten dat Call of Duty na de overname van Activision Blizzard minstens 10 jaar lang naar Nintendo-systemen te brengen. Ook met Valve is een dergelijke deal gesloten, dus de shooter verdwijnt ook niet van Steam.
Het zou niet voor het eerst zijn dat Call of Duty naar een Nintendo platform komt. In de tijd van de Wii en de begindagen van de Wii U is het ook voorgekomen. De vraag is of de Switch Call of Duty in zijn huidige vorm aankan, of dat er concessies gedaan gaan worden, bijvoorbeeld met een cloud versie. Overigens zal er hoogstwaarschijnlijk een opvolger van de Switch uitkomen voordat de Call of Duty deal afloopt.

Blijft Call of Duty ook op PlayStation beschikbaar?

De deal is vergelijkbaar met wat onlangs is aangeboden aan Sony. Maar uit de Tweets van Phil Spencer blijkt dat Sony nog altijd niet heeft getekend. Maar de deur staat nog steeds wagenwijd open, als het aan Microsoft ligt.

Populair Nieuws