Nintendo lachte zich dood om Microsofts overnamepoging

  De afgelopen tijd komt op XGN.nl met enige regelmaat onze rubriek ‘5 dingen die je nog niet wist over’ voorbij. Eind vorig jaar verscheen er bijvoorbeeld één over Nintendo en één over Microsoft en van de week kwam er nieuws naar buiten dat zo in het artikel had gepast. Wist je namelijk al dat Microsoft ooit een poging heeft gedaan om Nintendo over te nemen?

  Nintendo in handen van Xbox?

  Wist je dat nog niet? Niet zo heel gek, want tot begin deze week wist bijna niemand dat. Recent heeft Bloomberg een aantal mensen geïnterviewd die een belangrijke rol speelde bij de release van de eerste Xbox en daar kwam dit bijzondere feit aan het licht.

  Eén van de geïnterviewde geeft aan dat Microsoft in 2000 een overnamepoging had gedaan om Nintendo over te nemen. De eerste Xbox moest toen nog uitkomen en aangezien Microsoft en Bill Gates zelfs behoorlijk veel geld hadden leek dit een handige overname. Destijds was de Nintendo 64 de nieuwste console van Nintendo. De Nintendo 64 kon het qua hardware niet opboksen tegen de eerste PlayStation, maar Nintendo ontwikkelde wel betere games.

  ‘We werden uitgelachen’

  Binnen Microsoft waren ook wel vraagtekens over deze overnamepoging, maar uiteindelijk kwam die er toch. Hoe reageerde ze bij Nintendo erop? Nou, niet helemaal zoals Microsoft waarschijnlijk had gehoopt. Xbox-topman Robbie Reach zei hierover:

  “Stel je voor dat je een uur lang alleen maar wordt uitgelachen”.

  De overname mocht er dus nooit van komen, maar zonder Nintendo heeft Xbox het toch behoorlijk ver geschopt.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.