Hoofd Guerrilla krijgt grote promotie naar PlayStation Studios

News
maandag, 24 april 2023 om 15:30
killzone horizon guerrillaf1643043822
Angie Smets, die als één van de drie directeuren diende bij Guerrilla, vertrekt bij de ontwikkelaar. Smets heeft namelijk een grote promotie gemaakt naar PlayStation Studios.
Guerrilla Games is één van de grootste paradepaardjes bij Sony en de uitgever is duidelijk blij met het personeel. Dat is ook goed te merken aan de promoties bij de ontwikkelaar. Zo werd Hermen Hulst, de mede-oprichter en Managing Director bij Guerrilla, in 2019 Head of PlayStation Studios gemaakt. De Nederlander overziet alle ontwikkelaars die onder de ‘familie’ vallen.
Hij zal nu hulp gaan krijgen van een voormalig collega. Sony Interactive Entertainment heeft namelijk aangekondigd dat Angie Smets de Head of Development Strategy zal worden bij PlayStation Studios. Dat meldt onder andere VGC. Sinds het vertrek van Hulst fungeerde Smets als studiohoofd bij Guerrilla, samen met Jan-Bart van Beek en Michiel van der Leeuw.

Meer veranderingen bij Guerrilla

Smets is niet het enige hoofd van de studio die een andere rol krijgt. Van der Leeuw heeft namelijk besloten om een stapje terug te doen en zich volledig te richten op de Decima engine van Guerrilla. Van der Leeuw was al betrokken bij de ontwikkeling van de engine, maar naar eigen zeggen is het ‘tijd om weer één pet te dragen, in plaats van twee´.
Van Beek blijft wel aan als hoofd van Guerrilla Games. Hij zal die rol nu samen gaan vervullen met Joel Eschler en Hella Schmidt. Eschler was voorheen de Production Director bij de ontwikkelaar en Schmidt was de General Manager.