Xbox Game Pass minder succesvol dan Microsoft had verwacht

News
woensdag, 20 oktober 2021 om 18:00
still image xbox game pass 2 ea play title cardsf1620123579
De Xbox Game Pass deed het in 2020 ontzettend goed. Het aantal abonnementen groeide enorm, meer dan Microsoft in eerste instantie in gedachte had. In 2021 daarentegen groeide het aantal members aanzienlijk minder.
Vier jaar geleden kwam Microsoft met het geniale idee om de Xbox Game Pass uit te brengen. Net als bij Netflix koop je een abonnement, maar in plaats van films en series krijg je toegang ttot een hele bibliotheek aan games. Het succes was zo groot, dat in 2020 het gerucht rondging dat de Xbox Game Pass 25 tot 30 miljoen abonnementen had verkocht. En alhoewel de Game Pass ontzettend goed verkocht in 2020 (waarschijnlijk vanwege corona en wereldwijde lockdown), doet de verkoop het een stuk minder goed in 2021.
Dat blijkt uit een document dat is voorbereid voor een gesprek met aandeelhouders in november, zo meldt Axios. Het bedrijf hoopte op een groei 'target' van 47.79 procent in 2021. Deze droom kwam alleen niet uit, het groei target van Microsoft staat op 'slechts' 37.48 procent. Aanzienlijk minder dan waar het bedrijf naar streefde. Wel is het waard om erbij te noemen dat het groeipercentage van 2021 was vastgesteld voordat Halo Infinite werd uitgesteld.

Waarom verkoopt de Xbox Game Pass minder?

Er zijn verschillende redenen waarom de dienst van Microsoft minder snel is gegroeid. Zo zijn er niet veel 'system sellers' naar de Game Pass gekomen in 2021. Ook hebben veel mensen het thuiswerken weer gewisseld voor het werken op kantoor. Dit soort factoren spelen natuurlijk een grote rol bij de verkoop van de abonnementen.
Wel kan het aantal abonnees van de Xbox Game Pass binnenkort flink weer gaan groeien. Aan het einde van het jaar komen namelijk Halo Infinite en Forza Horizon 5 vanaf dag één naar de dienst. Ook verschijnt volgende week Age of Empires IV, een titel die het waarschijnlijk goed zal doen voor de PC-versie van de Game Pass.

Populair Nieuws