Microsoft Store update geeft PC gamers meer vrijheid

News
vrijdag, 12 november 2021 om 8:30
De Microsoft Store is één van de vele platforms waar PC gamers games kunnen aanschaffen. Microsoft is nu van plan klanten ook de mogelijkheid te geven om bij het downloaden van een game zelf te kiezen in welke map de games terechtkomen. The Verge hoorde dat van anonieme bronnen en Microsoft bevestigde het nieuws niet lang daarna.
Microsoft komt binnenkort met een update, die PC gamers meer vrijheid geeft over de games die ze aanschaffen via de Microsoft Store en Xbox Game Pass. De klanten kunnen zelf bepalen waar op de computer de bestanden van de games geïnstalleerd staan. Ook zullen de klanten bij de folders van de game om bestanden te verplaatsen of games te modden.

Update geeft klanten meer vrijheid

Momenteel werkt de Microsoft Store zo dat je niet bij de folders kan van games die je zelf aanschaft via de service van Microsoft. Ook kan je niet kiezen waar de game op wordt opgeslagen. Hier komt dus nu verandering in.
Microsoft is bezig met het testen van de functie. Het is niet duidelijk wanneer het testen klaar is en wanneer de functie dan wordt toegevoegd. In de eerste instantie zullen de nieuwe functies worden getest door Xbox Insiders. Als deze eenmaal bezig zijn met een update duurt het meestal niet lang meer voor hij voor iedereen beschikbaar wordt.
Het is niet vreemd dat Microsoft de stap maakt om dit nu mogelijk te maken. De stores van concurrenten, zoals bijvoorbeeld Steam, bieden vaak al de mogelijkheid om bij de folders van de games te komen. Voor veel PC gamers is het dan ook normaal om deze controle te hebben over game-bestanden. Als Microsoft dus wil concurreren met andere digitale stores is het handig als het bedrijf ook zo'n functie aanbiedt.