SEGA en Microsoft gaan een 'strategische samenwerking' aan

News
maandag, 01 november 2021 om 11:30
rsz xboxseriesx frontortho dkbg 16x9 crop rgbf1610979785
SEGA heeft naar buiten gebracht in een verklaring, dat het bedrijf een samenwerking aangaat met Microsoft. De samenwerking houdt in dat SEGA gebruik gaat maken van Microsoft haar Azure Cloud-technologie om games te ontwikkelen.
SEGA en Microsoft zeggen dat de samenwerking een strategische samenwerking is, Microsoft neemt het bedrijf niet over. De samenwerking zorgt ervoor dat SEGA gebruik kan maken van het Azure Cloudplatform. SEGA hoopt hiermee voorbereid te zijn op de toekomst van game ontwikkelingen.

Gaat SEGA grotere games maken?

Dat SEGA nu gebruik gaat maken van het Azure Cloudplatform betekent dat de games waar het bedrijf aan werkt groter kunnen worden. Het bedrijf zegt te zien dat concurrenten steeds grotere games uitbrengen. SEGA wil niet achterblijven, dus ziet de samenwerking met Microsoft als dé manier om op hetzelfde niveau als de concurrenten te blijven.
Dat SEGA een samenwerking met Microsoft aangaat hoeft niet te betekenen dat het bedrijf alleen maar Xbox exclusives gaat maken. In het persbericht wordt daar namelijk niets over gezegd, en de Azure technologie wordt onder andere ook gebruikt door Sony. Wel zal het waarschijnlijk zijn dat nieuwe games van SEGA ook op de Xbox consoles zullen verschijnen.
Volgens Matt Booty, de baas van Xbox Game Studios, wil Xbox in de toekomst meer exclusives gaan uitbrengen. Misschien komt er dus in de toekomst een Xbox exclusive van SEGA. Maar de samenwerking is pas net begonnen, dus het kan nog even duren voordat dit er aan gaat komen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties