'GTA 4 krijgt ook een remastered versie in 2023'

News
vrijdag, 12 november 2021 om 9:30
gta 4 headerf1636707114
Liefhebbers van GTA kunnen nu aan de slag met de remastered versies van drie klassieke Grand Theft Auto games. Naar verluidt zal daar in 2023 ook nog eens een remaster van GTA 4 bij gaan komen.
Hoewel veel fans met smart wachten op een nieuw deel in de GTA-franchise, lijkt Rockstar meer geïnteresseerd te zijn in oude, vertrouwde games in een nieuw jasje te steken. Zo kunnen we aankomend jaar de next-gen versie van GTA 5 verwachten - die eigenlijk al deze maand had moeten uitkomen - en is deze week GTA The Trilogy - Definitive Edition uitgekomen.
En daar blijft het mogelijk niet bij als we de nieuwste geruchten mogen geloven. De leaker RalphsValve op Twitter claimt namelijk dat GTA 4 ook een remastered versie zal gaan krijgen van Rockstar. Of we het gerucht een kern van waarheid heeft, daar moeten we nog even op wachten. De leaker is pas recent opgedoken, maar heeft in de tussentijd wel al wat interessante geruchten gedeeld, waaronder over Call of Duty 2022.

Geen multiplayer voor GTA 4 Remaster

Volgens de geruchten over de vernieuwde versie van GTA 4, zal de game niet exclusief uitkomen voor de next-gen consoles en PC, maar ook voor de PS4 en Xbox One. Dat is opvallend, omdat de release pas in 2023 zou zijn. Op dat moment zitten we al drie jaar in de levensfase van de next-gen consoles en normaliter verschijnen er dan niet veel cross-gen titels meer.
De remastered versie zal naar verluidt bovendien geen multiplayer krijgen. Wel kunnen fans aan de slag met Episodes from Liberty City, de verschillende DLC-pakketten die zijn uitgekomen voor GTA 4.