Microsoft komt weer met Xbox prijsverhoging

News
dinsdag, 21 februari 2023 om 11:00
xbox series x0f1582274529
Toen Sony de PS5 duurder maakte zei Xbox nog dat het geen vergelijkbare plannen had. Maar onlangs werden de Xbox Series X en Series S toch duurder in Japan. Nu wordt de console elders ook duurder.
De prijs van de Xbox Series X is in Zweden verhoogd met zo’n 500 Zweedse kronen, wat zich laat omrekenen naar iets meer dan 45 euro, zo is te zien de Zweedse Xbox Store (via Gaming Deputy). Het is de tweede prijsverhoging van ongeveer dit bedrag. In Japan werden beide Xbox Series-consoles onlangs ook rond de 50 euro duurder.
Maar in tegenstelling tot wat er in Japan gebeurde blijft de prijs van de Xbox Series S in Zweden gelijk. Dat heeft waarschijnlijk te maken met Microsofts beleid als het om prijsverhogingen gaat. Toen de Japanse prijzen verhoogd werden, gaf het bedrijf namelijk aan dat prijzen regelmatig per markt geëvalueerd werden om ze overal consistent te houden.
In verband met de wisselkoersen worden de regionale prijzen van consoles in de gaten gehouden. Daarbij wordt ook de impact van een prijs op die markt in acht genomen. Wellicht dat de situatie op de Zweedse markt vraagt om een prijsverhoging van de Series X, terwijl de Series S van minder zorg is.

Wordt de Xbox Series X ook in Nederland duurder?

Microsoft heeft de Xbox Series X nu in twee landen duurder gemaakt. Dat is weliswaar een heel andere aanpak dan Sony, die de PS5 overal tegelijk duurder maakte (behalve in de VS), maar het geeft wel aan dat een prijsverhoging in Nederland in theorie ook mogelijk is. Ook als het niet gebeurt, krijgen we in ieder geval te maken met hogere game prijzen.

Populair Nieuws