Deze iPhone is wel heel erg duur

News
dinsdag, 21 februari 2023 om 10:00
iphone 14 pro plus colorsf1670947103
Veel Apple producten van het afgelopen jaar waren vrij duur, waaronder de iPhone. Naar verluidt wordt de iPhone 15 zelfs nog duurder. Maar geen enkele nieuwe iPhone kan tippen aan het bedrag waarvoor een bijzonder exemplaar onlangs is verkocht.
Oude spullen willen nog wel eens verzamelobjecten worden. Dat is in het verleden al vaak gebleken met bijvoorbeeld speelgoed, platen, games en soms ook rekwisieten van films en series. Maar ook smartphones kunnen veel geld opleveren, zo blijkt steeds vaker.
Afgelopen weekend is bijvoorbeeld een originele iPhone verkocht voor 63.356,40 dollar. Het gaat om het allereerste model (oorspronkelijk ter waarde van 599 dollar) dat nog in een gesealde verpakking zat. De voormalige eigenaar, Karen Green, kreeg hem in 2007 cadeau, maar kon hem niet gebruiken zonder te wisselen van provider, vertelt ze aan Business Insider. Aangezien ze daarvoor mogelijk een flinke boete had moeten betalen en haar nummer kwijt kon raken, belandde de iPhone in de kast.
In de afgelopen jaren zijn originele, ongeopende iPhones vaker voor flinke bedragen verkocht. Green was bijvoorbeeld op de hoogte van een iPhone die afgelopen oktober voor bijna 40,000 dollar geveild werd. Hoewel ze graag had gewacht tot de iPhone nog meer waard was, besloot ze hem nu te verkopen. Het geld kon ze namelijk goed gebruiken als investering in haar bedrijf.

Kunnen alle oude iPhones zo duur verkocht worden?

Mocht je zelf nog een oude iPhone hebben liggen, dan is het niet direct zo dat hij een recordbedrag op kan leveren. Doorgaans kunnen alleen ongeopende producten zoveel opleveren als deze iPhone, omdat er dan een garantie is dat hij in nieuwstaat verkeert. Maar ook een geopende oude iPhone kan potentieel een leuk zakcentje opleveren.