Microsoft kan Activision Blizzard overname voorlopig vergeten

News
maandag, 01 mei 2023 om 14:30
Het zag er even gunstig uit voor Microsoft wat betreft de Activision Blizzard overname. Maar de Britse CMA blokkeerde de deal vorige week, tegen verwachtingen in. Het blijkt bovendien dat een tweede poging tot dezelfde overname voorlopig niet mag.
De overname van Activision Blizzard door Microsoft is niet onomstreden. Veel partijen maken zich druk om de potentiële Xbox-exclusiviteit van Call of Duty. Maar de Britse CMA vreest dat Microsoft te machtig kan worden op het gebied van cloud gaming en heeft de deal daarom geblokkeerd.
De zaak is nog niet helemaal afgedaan, maar als de beslissing van de CMA wordt aangehouden, dan is een tweede poging om Activision Blizzard over te nemen voorlopig ook verboden. Dat schrijft de autoriteit in het laatste rapport rondom de deal. Normaal gesproken mag een overname tien jaar lang niet opnieuw geprobeerd worden nadat de CMA hem heeft geblokkeerd.
Daarbij wordt er wel vanuit gegaan dat de omstandigheden verder niet veranderen. Aangezien de markt in tien jaar tijd flink kan veranderen is het dus in principe mogelijk dat Microsoft voordat er tien jaar voorbij zijn alsnog een poging kan wagen. Hoeveel anders de omstandigheden moeten zijn voordat de CMA de overname niet bij voorbaat afkeurt, is niet duidelijk.

Blokkade Activision Blizzard overname nog niet definitief

Een tien jaar geldende blokkade is overigens nog niet helemaal zeker, aangezien de beslissing van de CMA nog aangevochten kan worden. Microsoft is ook van plan om dat te gaan doen. Het kan nog maanden duren voordat er een definitief besluit is over de deal.

Populair Nieuws

Laatste Reacties