Speel Skyrim op een compleet andere manier dankzij ChatGPT

News
maandag, 01 mei 2023 om 15:30
2021 11 11 skyrim anniversary 4f1695993723
The Elder Scrolls V: Skyrim is al ruim elf jaar oud, maar toch blijven spelers manieren vinden om de game op een nieuwe manier te spelen. Zo is een modder nu gekomen met een manier om ChatGPT te gebruiken voor Skyrim.
Het zal nog een lange tijd gaan duren voordat The Elder Scrolls 6 verschijnt, maar in de tussentijd vermaken veel spelers zich na al die jaren nog steeds met Skyrim. Door de jaren heen zijn ook veel dialogen zeer herkenbaar geworden, waaronder natuurlijk zinnen als “I used to be an adventurer like you, but then I took an arrow to the knee.”
De Skyrim modder Art From The Machine is alleen van plan om de dialogen aan te passen. Hij werkt namelijk aan een mod die werkt met ChatGPT en een aantal andere AI tools om de NPC’s in de game compleet aan te passen. Dat meldt PC Gamer.
Met de mod zullen NPC’s namelijk de speler onthouden en hun gedrag daarop aanpassen, ze kunnen een eindeloze hoeveelheid verschillende zinnen zeggen en je kan ze zelfs vragen stellen met je stem. De modder heeft al een video gedeeld van zijn work-in-progress.

Hoe werkt de Skyrim mod?

Voor de mod heeft Art From The Machine gebruik gemaakt van ChatGPT in combinatie met xVASynth om tekst te vertalen naar stemmen. Whisper wordt ondertussen weer gebruikt om de stem van de speler om te zetten in tekst, zodat de NPC’s die informatie kunnen verwerken.
De mod is nog niet te downloaden voor andere spelers, aangezien Art From The Machine eerst nog een aantal extra features wil toevoegen en wil testen op bugs.