Microsoft heeft plannen om je je eigen Xbox Series X te laten ontwerpen

News
woensdag, 20 september 2023 om 9:30
xbox series xf1637772091
Ben je niet zo’n fan van een zakelijk zwarte console? Dan kan je daar mogelijk in de toekomst verandering in brengen. Microsoft heeft namelijk plannen om je je eigen Xbox Series X te laten ontwerpen.
Er is bij Xbox een duidelijk verschil tussen de consoles en de controllers. Waar de consoles namelijk in een strak zwart of wit ontwerp te verkrijgen zijn (afhankelijk of je een Series X of Series S wil halen), komen de controllers in allerlei verschillende kleuren. Bijna elke maand verschijnt er wel weer een nieuwe colorway. En dan is er ook nog Xbox Design Lab.
In Xbox Design Lab krijg je de mogelijkheid om je eigen Xbox Wireless Controller of Xbox Elite Wireless Controller te ontwerpen. Je kan daarbij de kleur van vrijwel elk onderdeel aanpassen, van de body tot aan de face buttons en thumbsticks.
Microsoft heeft nu plannen om ook je Xbox Series X zelf te ontwerpen in Xbox Design Lab. Dat blijkt uit de gelekte documenten van de Microsoft vs. FTC rechtszaak, zo meldt VGC. De zelf ontworpen Xbox consoles staan intern bekend als The Uther Project.

Wanneer komt de feature voor Xbox consoles?

Het is nog niet bekend wanneer je zelf aan de slag kan gaan met je eigen Xbox, maar waarschijnlijk moet je er wel nog even op wachten. Volgens de spec sheet van The Uther Project heeft de console namelijk dezelfde specificaties als Codename Brooklin, de vernieuwde Xbox Series X die is uitgelekt.
Aangezien de nieuwe Xbox Series X volgens de roadmap van Microsoft gepland staat voor een release in november 2024, kunnen we ervan uitgaan dat The Uther Project niet voor die tijd zal komen. Mogelijk kan het ook nog wat langer duren, om eerst te zorgen voor een soepele uitrol van de nieuwe console.

Populair Nieuws

Laatste Reacties