Xbox komt met bijzondere nieuwe controller

News
woensdag, 05 april 2023 om 12:00
xbox controller remix special editionf1680686024
Xbox heeft deze console-generatie heel wat bijzondere consoles en controller uitgebracht, meestal als éénmalige prijzen. Maar nu komt Microsoft weer eens met een nieuwe controller die je gewoon kunt kopen. De controller zelf is alleen minder gewoon.
Xbox is de laatste tijd aardig bezig met het milieu. Nieuwe opties voor consoles moeten het bijvoorbeeld makkelijker maken om energie te besparen. Maar energie is natuurlijk lang niet het enige milieuprobleem dat een oplossing vereist: er is ook nogal wat afval.
Daarom komt Xbox nu met een controller die voor een derde is gemaakt van gerecycled materiaal. Een deel daarvan is materiaal dat ooit gebruikt is voor Xbox One controllers en nu wordt hergebruikt voor deze nieuwe Series X/S controller. Andere materialen komen uit koplampen, waterflessen en CD's.
Microsoft probeert het milieu ook te sparen door een oplaadbare batterij mee te leveren. Xbox is de enige grote console-fabrikant die nog niet is overgestapt op ingebouwde accu’s voor controllers, maar normale batterijen zorgen natuurlijk ook voor afval. De oplaadbare batterij is altijd al los verkrijgbaar, maar bij deze controller is hij dus gewoon inbegrepen.

Wanneer verschijnt de nieuwe Xbox Remix Special Edition controller?

Deze nieuwe controller, die door het leven gaat als de Remix Special Edition, ligt al snel in de winkel. Hij komt uit op 18 april en kan al besteld worden bij Microsoft. Het ziet er naar uit dat hij ook elders verkrijgbaar zal zijn, bijvoorbeeld bij bol.com, maar daar is hij momenteel niet op voorraad.