Enorme Xbox leak was eigen schuld van Microsoft

News
woensdag, 20 september 2023 om 10:00
xbox series x xbox series sf1628074558
Xbox is de afgelopen dagen nogal veel in het nieuws. Dat komt door een enorme hoeveelheid uitgelekte documenten die toekomstplannen van het bedrijf onthullen. Het lijkt erop dat Microsoft alleen zichzelf aan kan wijzen als verantwoordelijke voor de leaks.
De documenten van Microsoft die de afgelopen dagen zijn uitgelekt, waren beschikbaar via een publieke server waar belangrijke documenten rondom de rechtszaak tussen Microsoft en de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) geüpload waren. Aangezien de FTC de eiser is in deze rechtszaak, waren er al snel mensen die de organisatie de schuld gaven van de leak. Maar dat is volgens Douglas Farrar van de FTC niet het geval.
De FTC was niet verantwoordelijk voor het uploaden van Microsofts plannen voor games en consoles, zo laat Farrar weten via Twitter. Microsoft zelf was daar verantwoordelijk voor en het bedrijf mocht informatie weglakken of gevoelige documenten zelfs achterhouden. Dat is duidelijk niet gebeurd.
Inmiddels zijn de gevoelige documenten niet meer te vinden via de website van de rechtbank. Maar dat gebeurde te laat om te voorkomen dat ze veelvuldig gedownload werden. Microsoft en de FTC moeten documenten nu opnieuw indienen en een getekende verklaring leveren dat alle informatie die daarin niet is weggelakt publieke informatie is.

Wat is er allemaal uitgelekt over Xbox?

De gelekte documenten onthulden onder andere onaangekondigde games, plannen voor een next-gen Xbox en plannen voor een nieuwe versie van de Series X. Ook was er te lezen dat Microsoft nog steeds interesse heeft om Nintendo te kopen. Uit de documenten was al op te maken dat het om verouderde plannen ging en Xbox-baas Phil Spencer benadrukt dat via Twitter. De “echte plannen” worden gedeeld wanneer Xbox daar zelf klaar voor is.