Microsoft heeft 'geen idee' wanneer de release van Call of Duty was

News
dinsdag, 03 januari 2023 om 14:30
call of duty modern warfare 2 soldierf1664436468
De rechtszaak tussen de FTC en Microsoft rondom de overname van Activision Blizzard gaat vandaag van start. Ter verdediging stelt de uitgever zich nu dom op over Call of Duty, inclusief de releasedata van de games.
Hoewel het al bijna een jaar geleden is dat Microsoft de overname van Activision Blizzard aankondigde, zit de deal nog steeds muurvast tussen verschillende waakhonden. Ondertussen draait de kwestie nu voornamelijk om Call of Duty en hoe invloedrijk de franchise is op de hele game-industrie.
De FTC heeft zelfs Microsoft aangeklaagd om de overname te voorkomen, omdat de uitgever anders te machtig zou worden. Als verdediging heeft Microsoft een document van 37 pagina’s opgesteld (die te lezen is op The Verge), waarin wordt geclaimd dat Microsoft momenteel helemaal niet zo machtig is in de industrie en dat de overname hoogstens zorgt voor gezonde concurrentie.
Maar het document claimt ook onwetendheid over de Call of Duty-franchise die nogal opmerkelijk is.

“Microsoft stelt dat zij niet over voldoende kennis of informatie beschikt om zich een mening te vormen over de waarheid van de beweringen betreffende de perceptie van Call of Duty door de industrie en de oorspronkelijke releasedatum van Call of Duty; of over de waarheid van de beweringen betreffende het lancerings- en typische releaseschema van Call of Duty en de middelen en het budget dat Activision aan Call of Duty besteedt, met inbegrip van het aantal studio's dat aan Call of Duty werkt.”

Hoe geloofwaardig is de verdediging?

De claims van het legale team van Microsoft zijn zeer opvallend, omdat veel daarvan op te lossen zijn met een simpele zoekopdracht op Google. Het is dan ook zeer de vraag in hoeverre de verklaring enige impact zal hebben op de rechter. Van een gigantisch bedrijf met een grote game-afdeling zou immers wel verwacht kunnen worden dat bekend is wanneer de Call of Duty games normaal uitkomen of hoeveel studio’s er aan de games werken.

Populair Nieuws