De top 10 nieuwe games om in 2023 naar uit te kijken

Article
dinsdag, 03 januari 2023 om 15:00
hollow knight silksongf1643365727
In 2022 zijn er veel games langs gekomen die ontzettend vet waren. Maar 2023 lijkt net zo goed, of misschien zelfs wel beter te worden. Wij zetten de top 10 nieuwe games om in 2023 naar uit te kijken op een rijtje!

10. Hollow Knight: Silksong

Is het in 2023 dan eindelijk zover? Komt het vervolg op de iconische indie game Hollow Knight dan toch eindelijk uit? Als alles meezit zal Hollow Knight: Silksong volgend jaar echt te spelen zijn. Tijdens de Xbox and Bethesda Games Showcase van dit jaar is namelijk bevestigd dat de game voor juni 2023 uitkomt. In de Showcase die in juni plaatsvond behoorde Hollow Knight: Silksong tot de games die in de komende 12 maanden uit zouden moeten komen.
Wat de gameplay betreft, heeft ontwikkelaar Team Cherry nog niet al teveel laten zien. We hebben namelijk tot nu toe alleen een aankondingstrailer in 2019 gekregen en nog een korte trailer tijdens de Xbox Showcase. Wel weten we dat in Hollow Knight: Silksong een heel nieuw avontuur te beleven valt in de wereld van de indie game. Zo zijn er nieuwe steden, vijanden en natuurlijk genoeg uitdagende eindbazen. De game komt ook meteen op release uit op Game Pass.
diablo 4 artf1572609503

9. Diablo IV

Blizzard komt in 2023 ook weer met een nieuwe game. Tien jaar na Diablo III wordt nu dan eindelijk Diablo IV uitgebracht. De game is te spelen op PC en de PlayStation en Xbox consoles. Dit is dan ook de eerste keer dat een Diablo game meteen op release op de consoles verschijnt.
Het verhaal van Diablo IV speelt zich af na de Diablo III Reaper of Souls uitbreiding. In de trailer hebben we de demonische slechterik Lilith gezien, die een grote rol in de nieuwe game zal gaan spelen. Daarnaast zal Diablo IV ook minder gestructureerd zijn dan de vorige game, je kan nu op je eigen tempo een hele open wereld verkennen. Het duurt niet meer lang voor we deze wereld in kunnen, de game komt namelijk op 6 juni uit.
suicide squad kill the justice league reveal trailer image1 p6wyf1649944264

8. Suicide Squad: Kill The Justice League

Het wordt in 2023 weer tijd voor wat superhelden games. Zo keren we onder ander terug naar het universum van de Batman Arkham games. Alleen zal het dit keer niet draaien om de held zelf, maar om schurken die door de overheid ingezet worden om de Justice League uit te schakelen.
Het klinkt misschien heel gek, maar Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang en King Shark krijgen daadwerkelijk de taak om de Justice League te vermoorden. Ze zijn namelijk gehersenspoeld door Brainiac. Kunnen deze schurken Superman, The Flash, Batman en Green Lantern wel verslaan? Dat ontdekken we als Suicide Squad: Kill the Justice League volgend jaar op 26 mei uitkomt.
street fighter 6f1672276586

7. Street Fighter 6

Ook fanatiekelingen van fighting games hebben nieuwe games om naar uit te kijken in 2023. Street Fighter 6 lijkt namelijk al snel uit te komen. Er zijn al verschillende demo's geweest en spelers die de kans hebben gekregen om het spel te spelen, reageren erg positief. Ondanks dat er nog geen officiële releasedatum is, komt het spel waarschijnlijk in de eerste helft van het jaar al uit.
Street Fighter 6 zal meer content hebben dan de voorgaande games. Zo zijn er natuurlijk weer nieuwe karakters en plekken om te vechten, maar daarnaast biedt de game nog iets nieuws. Er is namelijk een soort open wereld waarin je met je eigen Street Fighter 6 karakter kunt rondlopen. Street Fighter 6 belooft dus veel goeds naar de serie te brengen.
final fantasy xvif1610030425

6. Final Fantasy XVI

Er komt in 2023 nog een hele grote gamefranchise terug, namelijk Final Fantasy. Het is even geleden dat er een echte Final Fantasy game uitgekomen is. In 2020 is natuurlijk wel Final Fantasy VII Remake uitgekomen en een paar weken terug Crisis Core: Final Fantasy VII, maar geen echte nieuw deel in de serie. Final Fantasy XVI belooft dan weer een game te worden met een diepgaand verhaal met veel drama, actie en natuurlijk goede muziek. De game ziet er in de trailer uitstekend uit en zal volgens de makers de ware kracht van de PS5 laten zien.
star wars jedi survivor key artf1670577294

5. Star Wars Jedi: Survivor

Na allerlei geruchten blijkt het toch waar te zijn. Op 17 maart komt er dan eindelijk een vervolg op Star Wars Jedi: Fallen Order, namelijk een game genaamd Star Wars Jedi: Survivor. Het is drie jaar geleden dat EA de eerste game heeft uitgebracht in deze serie en het is in januari zelfs gratis met een PS Plus Essential abonnement te spelen.
In Star Wars Jedi: Survivor wordt het verhaal van Cal Kestis verder verteld. De game speelt zich vijf jaar na de gebeurtenissen van de eerste titel af en Cal is ten einde raad. Het sterrenstelsel loopt steeds meer gevaar en Cal moet er dus alles aan doen om in Star Wars Jedi: Survivor zijn crew en de reputatie van de Jedi Order te redden. Het belooft een spannend verhaal te worden en behoort daarom tot de top 10 nieuwe games om in 2023 in de gaten te houden.
hogwarts legacyf1610368146

4. Hogwarts Legacy

We kunnen in 2023 ook weer terug keren de magische wereld van Harry Potter. De game Hogwarts Legacy komt namelijk na een paar keer uitgesteld te zijn, op 10 februari eindelijk uit op PC, PS5 en Xbox Series X. Degenen die de game graag op PS4 en Xbox One willen spelen, moeten jammer genoeg iets langer wachten. Daar komt de game namelijk pas in april uit en op de Nintendo Switch zelfs pas op 25 juli.
Het wachten op Hogwarts Legacy is het hopelijk wel waard voor Harry Potter-fans. Zij kunnen namelijk eindelijk hun dromen waar maken om zelf op Hogwarts te studeren. Zoals de naam Hogwarts Legacy al zegt, speelt de game zich namelijk af op de school voor wizards. Je maakt je eigen karakter, gaat naar lessen en het allerbelangrijkste: je redt de wizarding world van een duisternis. Natuurlijk behoort een Harry Potter game bij de nieuwe games die je in 2023 in de gaten moet houden.
starfield header imagef1641338103

3. Starfield

Het is in 2023 dan eindelijk zo ver, de ontwikkelaar van Fallout en Skyrim komt weer met een nieuwe game. Bethesda Game Studios heeft jarenlang gewerkt aan deze nieuwe game en gehele nieuwe IP. De studio heeft sinds Fallout 4 geen nieuwe game uitgebracht, dus het werd wel weer eens tijd. In Starfield ontdek je alleen geen middeleeuws land of een wereld die door een nucleaire oorlog vernietigd is, maar een heel sterrenstelsel.
Starfield speelt zich in de ruimte af in het jaar 2330. Je bent een van de laatste space explorers en gaat in de ruimte opzoek naar zeldzame spullen. Er zijn namelijk genoeg planeten met verschillende alienrassen te ontdekken. Daarnaast blijft het natuurlijk een Bethesda RPG en heb je dus heel veel vrije keuze. Zo kun je bijvoorbeeld net als in Skyrim jezelf bij een faction voegen. Het is nog niet bekend wanneer we precies dit sterrenstelsel van Bethesda kunnen ontdekken maar er is beloofd dat de game in het eerste half jaar van 2023 te spelen zal zijn.
marvels spider man 2f1649944285

2. Marvel's Spider-Man 2

In 2022 hebben we kunnen genieten van games als Marvel Snap en Marvel's Midnight Suns. Maar in 2023 komen er nog meer games met de populaire superhelden in de hoofdrol aan. Zo komt ook Marvel's Spider-Man 2 exclusief naar de PS5 dit najaar.
Er is helaas nog geen exacte datum bekend voor de game, maar we weten wel een paar kleine details. Zo draait het verhaal om Peter Parker uit de Marvel's Spider-Man game uit 2018 en Miles Morales uit de Spider-Man: Miles Morales spin-off. Ook Venom en Kraven the Hunter zullen een rol spelen. Het is nog even afwachten tot Sony meer details bekend maakt over Marvel's Spider-Man 2.
tears of the kingdom 3f1663165744

1. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Het vervolg op Breath of the Wild werd in 2019 aangekondigd en in 2022 kregen we eindelijk de officiële titel voor de game: 'The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom'. Nu komt de game na even uitgesteld te zijn in 2023 dan eindelijk uit op de Nintendo Switch. We kunnen eindelijk weer terugkeren naar Hyrule!
Hoewel er nog niet veel bekend is over de game, lijkt het in ieder geval een stuk uitgebreider te zijn dan Breath of the Wild. Veel beelden die we in de trailer hebben gezien spelen zich bijvoorbeeld af in de lucht. Het is helaas nog even wachten voor Nintendo meer over de The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom bekend maakt. Maar gebaseerd op wat we al gezien hebben, belooft het weer erg goed te worden. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is daarom een nieuwe game om in 2023 zeker naar uit te kijken!