'Nieuwe Nintendo Switch game was al twee jaar klaar'

News
woensdag, 25 januari 2023 om 16:30
fire emblem engagef1674651095
Nintendo Switch-eigenaren kunnen sinds vorige week aan de slag met Fire Emblem Engage. Nu lijkt het er alleen op dat de nieuwe game al twee jaar lang klaar was.
Voordat een game in de handen van spelers kan belanden, moeten er eerst een aantal stappen doorlopen worden. Zo moeten titels altijd langs de rating boards van landen. Zij bepalen dan welke leeftijdsindicatie een game krijgt, aan de hand van de elementen die in een game zitten. Die stap is vaak dan ook één van de laatste, omdat er achteraf niet ineens dingen toegevoegd kunnen worden die de indicatie zouden beïnvloeden.
Het is dan ook opvallend dat Fire Emblem Engage al in 2021 voorbij is gekomen bij de Australian Classification Board en de USK, de rating boards van respectievelijk Australië en Duitsland. Dat meldt Daniel Vuckovic op Twitter. Fire Emblem Engage is namelijk uitgekomen op 20 januari 2023, lang nadat de game is beoordeeld.
Het lijkt er dus op dat de Nintendo Switch game bewust bijna twee jaar lang niet is uitgebracht door Nintendo.

Waarom heeft Nintendo zo lang gewacht?

Het is opvallend dat een game zo lang op de plank blijft liggen, maar de oorzaak ligt waarschijnlijk bij het aanbod van Fire Emblem games. In 2019 kwam namelijk Fire Emblem Three Houses uit en in 2022 ook nog eens de spin-off Fire Emblem Warriors: Three Hopes.
De kans is aanwezig dat Nintendo vond dat de releases te dicht op elkaar zouden liggen en met elkaar zouden concurreren. In ieder geval kunnen spelers nu eindelijk wel aan de slag met Fire Emblem Engage.