De 10 beste Super Bowl commercials en trailers van 2023 op een rijtje

Article
maandag, 13 februari 2023 om 14:00
super bowl 50 blue angels flyover 150903 d fw736 012f1675770490
De Super Bowl is in Amerika een van de grootste show- en sportwedstrijden van het jaar. De clash tussen de twee beste NFL-teams van het jaar gaat gepaard met een grote halftime show en veel commercials en trailers waar bedrijven enorme bedragen voor neertellen. Het is dan ook niet voor niets dat juist over deze commercials vaak lang wordt nagepraat. Dit zijn de 10 beste Super Bowl commercials en trailers van 2023.
Soms lijkt het wel alsof the clash tussen de sportteams in de Super Bowl bijzaak is. Om de wedstrijd zelf heen wordt veel entertainment georganiseerd, met als hoogtepunt een 13 minuten durende halftime show die dit jaar verzorgd wordt door Rihanna. De Super Bowl is een van de meest bekeken evenementen in Amerika.
Dit jaar was de Super Bowl tussen de Philadelphia Eagles en de Kansas City Chiefs. De wedstrijd en alles eromheen werd integraal uitgezonden door ESPN op hun hoofdkanaal. De Super Bowl trekt jaarlijks meer dan 100 miljoen kijkers en is dus de ideale plek om advertenties van grote bedrijven te laten zien, dat gebeurt dan ook. In deze special kijken we naar de tien beste commercials van dit jaar.
In aanloop naar de Super Bowl waren er geruchten te over voor wie er mogelijk een commercial zou tonen. Zo toonde Warner Bros. al een filmposter van The Flash en leek Sony zich op te maken voor een commercial rond de nieuwe 'Live from PlayStation' campagne. Eén ding was vooraf al zeker: aan sterren geen gebrek, met bekende namen als John Travolta, Serena Williams, Pete Davidson, Adam Driver en Meghan Trainor!

10. Skechers met Snoop Dogg

Veel reclames zijn voor merken die ons in Nederland niet zo heel veel zeggen, maar die wel de grootste artiesten in kunnen schakelen. Zo ook Skechers, een merk sneakers dat wel degelijk in Nederland te koop is, maar qua naamsbekendheid in de schaduw staat van merken als Nike en Adidas.
Daar willen ze duidelijk verandering in brengen door een flink marketing-budget te spenderen aan een reclame met Snoop Dogg. Skechers hebben een dikke, ronde zool die extra dik is onder de hiel. In de reclame figureert Snoop niet alleen, hij wordt bijgestaan door onder andere Howie Long, Tony Romo en zelfs Martha Stewart.

9. Paramount met Silvester Stallone

De oorlog om de kijker is hevig tussen de diverse streamingdiensten. Paramount+ gooit dan ook zwaargewicht Silverster Stallone in de strijd. Hij is zeker niet alleen, wie goed oplet ziet cameos van een groot aantal bekenden uit diverse bekende series waaronder Star Trek Lower Decks, Beavis and Butthead, Dora the Explorer en Captain Pike van Star Trek Strange New Worlds.
Bij ons in Nederland is de content van Paramount+ onderdeel van SkyShowtime.

8. Pop Corners met Breaking Bad

Fans van de hitserie Breaking Bad zullen blij zijn met de reclame van Pop Corners. De makers van dit zoutje hebben de cast van de serie terug verzameld in hun o zo bekende rollen, maar dit keer hebben ze geen drugs gemaakt, maar dit luchtige zoutje. Het is hilarisch om Walter White en Jesse Pinkman terug in hun rol te zien in hun overbekende mobile home.

7. Rakuten met Alicia Silverstone

Wie herinnert zich Alicia Silverstone niet als tienermeisje in Clueless, het populairste meisje van de klas dat slaagt in alles, maar zich ontfermt over een nieuwe leerlinge die minder gefortuneerd is? Alicia kruipt voor e-commerce bedrijf Rakuten terug in haar rol van meer dan 25 jaar geleden en laat zien dat ze ook nu nog net zo hot is als vroeger.

6. Workday met Rockers van alle leeftijden

Workday is zich flink te buiten gegaan aan grote namen uit een onverwachte hoek. In hun Super Bowl commercial verschijnen illustere namen uit de rockgeschiedenis, die je waarschijnlijk niet zo snel zou verwachten: Ozzy Osbourne, Gary Clark Jr., Joan Jett, Billy Idol en Paul Stanley. Hun boodschap? Doet dat er eigenlijk nog toe als je deze muziekhelden samen ziet verschijnen? Zij zijn de echte 'rock stars'!

5. Biermerk Ultra en Netflix serie 'Full Swing'

Bier en sport, het blijf een lastige combinatie. Op de tribune hebben sportfans vaak de grootste moeite om het bier in hun platic beker te houden, zeker als het op het veld niet zo meezit. Biermerk Ultra gooit het over een andere boeg en promoot in samenwerking met Netflix een aankomende serie rond golven aan, genaamd Full Swing. Of en wanneer deze docuserie in Nederland te zien zal zijn is nog niet bekend, maar de eerste trailers zijn ook in Nederland al wel te zien.

4. Royal Crown met de Foo Fighters

Ja, ook whiskymerken kunnen het zich tegenwoordig veroorloven om reclame te maken. Royal Crown heeft meteen ook een grote ster te pakken: Dave Grohl van de Foo Fighters. In deze teaser voor de commercial leest hij een nogal bijzonder lijstje ingredienten voor: pindakaas, verfrollers, een eierdoos en een pizza hawaii. De echte commercial verscheen pas tijdens de Super Bowl zelf.

3. Heineken en Marvel

Hollands glorie tijdens de Super Bowl! Neerlands grootste bierbrouwer is in Amerika enorm populair en kan dus eigenlijk niet ontbreken tijdens de Super Bowl. Heineken heeft flink uitgepakt met de Marvel helden Ant-man en The Wasp. Voor Marvel had de timing niet beter gekund, de nieuwe film Quantumania, die Phase 6 van het MCU aftrapt, verschijnt 17 februari in de bioscopen!

2. Pringles en Meghan Trainor

Dit is misschien wel de meest bizarre reclame dit jaar. In minder dan een minuut toont Pringles een aantal scenes waarin (on)bekende mensen met hun hand vastzitten in een bus Pringles en daar niet meer vanaf komen. De #stuckinpringles is al langer een terugkerend thema bij Pringles, ook vorig jaar werd dat thema gebruikt.

1. Avocados uit Mexico

Een Super Bowl reclame voor avocado's? Jazeker! En meteen een gewaagde ook! Deze reclame begint met Adam en Eva in het Paradijs, precies op het moment dat Eva een hapje neemt uit een bekende vrucht, maar eigenlijk beter een avocado had kunnen nemen. Dat heeft nogal verstrekkende gevolgen... Wij konden er eigenlijk niet omheen, dit is de meest bizarre maar ook intrigerende Super Bowl reclame van dit jaar.