Nintendo is nog lang niet klaar met de Switch

News
zaterdag, 11 februari 2023 om 10:30
nintendo switch 3953601 1920f1618299411
Het is inmiddels bijna zes jaar geleden sinds Nintendo de Switch op de markt bracht. Sindsdien gaan er genoeg geruchten rond over een Switch 2 of Switch Pro, maar een officiële aankondiging van een opvolger blijft uit. Nintendo laat nu ook weten nog lang niet klaar te zijn met de console.
Eerder deze week liet Nintendo in een Q&A met investeerders weten een prijsverlaging voor de Switch niet te zien zitten. Tijdens deze zelfde Q&A werd het bedrijf gevraagd of de Switch dood is, maar Nintendo verzekerde de investeerders dat dat zeker niet het geval is. CEO Shuntaro Furukawa gelooft dat het bedrijf zich op ‘onontgonnen terrein’ bevindt en bevestigde dat er nog meer games ‘in ontwikkeling zijn voor de Nintendo Switch’. ‘’Nieuwe titels zullen in de toekomst worden voorgesteld.’’
Als we Furukawa mogen geloven duurt het dus nog wel even voor Nintendo met een nieuwe console op de markt komt. De Switch staat dan ook in de top 3 van de best verkochte consoles aller tijden, dus dat het bedrijf nog plannen heeft voor de console is niet gek. Of Nintendo plannen heeft voor titels in grote franchises of kleinere titels is nog niet duidelijk.

Game Boy en Game Boy Advance op Nintendo Switch

Onlangs werden nog de Game Boy en Game Boy Advance toegevoegd aan Nintendo Switch Online. Een aantal games van deze handhelds waren meteen na de Direct al te spelen, maar er werd ook al een voorproefje gegeven van games die later toegevoegd worden. Uiteraard zijn er nog een hoop games die ontbreken op de Switch, dus wat dat betreft lijkt Nintendo inderdaad nog niet klaar te zijn met de console.