Grote Baldur’s Gate 3 feature op tijd terug voor PS5 release

News
vrijdag, 11 augustus 2023 om 10:30
baldurs gate 3 partyf1603454598
Baldur’s Gate 3 is een veel grotere hit gebleken dan veel mensen, inclusief de ontwikkelaar, hadden verwacht. Momenteel kun je alleen nog op PC van de game genieten, maar binnenkort verschijnt hij ook op PS5. Voor wie beide platforms in huis heeft, is er nu een handige feature weer beschikbaar.
Bij de lancering van Baldur’s Gate 3 ontdekten spelers een vervelend probleem: ze konden niet opslaan. Om dat te verhelpen heeft Larian Studios de cross save feature uitgezet. Aangezien de game toch op maar één platform beschikbaar was, was dat geen probleem.
Maar met de release van de PS5 versie in aantocht is het toch handig als er cross saves zijn. Gelukkig is de feature nu ook inderdaad weer beschikbaar. Spelers met een Larian Studios account kunnen dezelfde save nu gebruiken op PC en PS5.
Cross saves zijn natuurlijk geen unieke feature, maar je ziet ze weinig in single-player games. Meestal zijn het online shooters en MMO’s waarbij je je saves overal kunt gebruiken. Maar gezien de omvang van Baldur’s Gate 3 is het niet verkeerd om op elke gewenst moment op elk mogelijk platform dezelfde save te kunnen spelen.

Wanneer kun je je Baldur’s Gate 3 cross saves op PS5 gebruiken?

Het duur niet bijzonder lang meer voordat je mogelijk iets hebt aan cross-saves. De PS5-versie van Baldur’s Gate 3 verschijnt namelijk al op 6 september. Er komt ook een Xbox Series X-versie die waarschijnlijk ook cross saves kan gebruiken, maar het is nog niet bekend wanneer.