Metal Gear Solid Remake geruchten laaien opnieuw op

News
dinsdag, 12 oktober 2021 om 12:00
metal gear solid 3f1634023932
De Metal Gear Solid Remake geruchten gaan dit jaar al veel rond, maar de laatste tijd leek het vuur een beetje te doven. Nu laaien de geruchten alleen weer flink op, want de vermeende studio die aan een remake van de geliefde game van Hideo Kojima werkt, heeft bevestigd aan een remake van een AAA-game te werken. De studio die het betreft is Virtuos Studios (via Faizan Shaikh).
Virtuos Studios, een ontwikkelaar uit Singapore, zou met een remake van Metal Gear Solid 3 bezig zijn. Hoewel de geruchten officieel nooit zijn bevestigd door Konami, lijkt een werknemer van Virtuos het geheim verklapt te hebben. Zhiyang Li, een lead programmer bij Virtuos, heeft namelijk op zijn LinkedIn-profiel net iets te veel details gedeeld. Daarop staat dat hij aan een onaangekondigde action/adventure remake game werkt.
Hoewel de werknemer niet de titel officieel bij naam noemt, werd eerder in de maand al duidelijk dat Konami achter de schermen flinke plannen heeft. De Japanse uitgever zou aan nieuwe games rondom Castlevania en Metal Gear bezig zijn. Toen werd al duidelijk dat het om een mogelijke remake van Metal Gear Solid 3 Snake Eater zou gaan.

Metal Gear Solid Remake geruchten voorspellen het derde deel

Het derde deel in de reeks wordt gezien als de meest populaire en zou daarom als eerste gekozen worden voor een remake. Opvallend is dat Konami al eerder geïnteresseerd zou zijn geweest in een remake van de PS2-titel, maar destijds kwam de remake niet tot stand. Nu zou de vork anders in de steel zitten en zou de remake daadwerkelijk uitkomen.
Het helpt dan ook niet dat singer-songwriter Éabha McMahon tijdens een interview verklapte dat er voor het einde van 2021 nog een remake van een PlayStation game zou verschijnen. Fans vermoeden dat het mogelijk gaat om Metal Gear Solid 3 Snake Eater. Anderen speculeren dat McMahon misschien wel doelde op de Grand Theft Auto The Trilogy - Definitive Edition. De collectie van Rockstar Games werd eind vorige week onthuld en moet dit jaar nog verschijnen.