GTA Trilogy - Definitive Edition officieel aangekondigd door Rockstar

News
vrijdag, 08 oktober 2021 om 17:30
gta trilogy definitive editionf1633945664
Er gingen al een tijdje geruchten over remasters van drie geliefde Grand Theft Auto games. Rockstar heeft die geruchten nu werkelijkheid gemaakt, want de ontwikkelaar heeft officieel GTA Trilogy - The Definitive Edition aangekondigd.
Sommige games zijn al voor een officiële aankondiging een publiekelijk geheim, maar het is altijd fijn wanneer een ontwikkelaar of uitgever alle mogelijke twijfels wegneemt. Rockstar heeft dat nu gedaan met de bekendmaking van Grand Theft Auto: The Trilogy - Definitive Edition. Dat meldt Rockstar via Twitter.
Zoals al eerder was gelekt, bestaat de trilogie uit de geliefde games Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City en Grand Theft Auto: San Andreas. De remasters zullen uitgegeven worden voor de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, PC en zelfs de Nintendo Switch. Een precieze releasedatum is nog niet bekend, maar de games moeten ergens ‘later dit jaar’ verschijnen. De trilogie zal ook op Android en iOS verschijnen, maar die versie komt pas in 2022.

Wat voor veranderingen brengt de GTA Trilogy?

Rockstar heeft ook al aangekondigd wat we ongeveer kunnen verwachten van de remasters van de GTA games. In het persbericht heeft de ontwikkelaar laten weten dat de titels meerdere upgrades zullen krijgen, waaronder grafische verbeteringen en moderne gameplay-veranderingen. Ondanks die aanpassingen zullen de games ‘de klassieke look en het gevoel van de originele titels behouden’.
Rockstar zal meer details bekendmaken in de komende weken. Dan zullen we waarschijnlijk meer komen te weten over de releasedatum en of de trilogie ook als losse games aangeboden zullen worden.